Ciorbă de cartofi cu cârnați

13 mai

Imi plac ciorbele foarte mult. Nu exista sa nu am o ciorba in frigider. Am ales sa fac in weekend una de cartofi cu carnati afumati. O mai facusem cu ciolan si coasta afumata, dar niciodata cu carnati. A iesit senzationala!

Ce ai nevoie

500 g cartofi

500 g cârnați afumați mai groși

2 morcovi mai mici

1 rădăcină păstârnac

1 felie țelină (100 g)

1 ardei gras mic

2 cepe medii

3 linguri ulei

sare

1/2 linguriță boia iute

2 linguri boia dulce

500-750 ml borș (daca este foarte acru, pui 500 ml)

leuștean verde

Cum prepari

Mai intai cureti legumele, le speli si le tai cubulețe (mai putin cartofii si morcovii). Morcovii ii tai rondele. Pui uleiul la incins in oala in care prepari ciorba si pui carnatii tăiați rondele putin mai groase. Ii lasi pana se rumenesc usor, dupa care ii scoti cu o paleta. In grasime pui legumele tocate, boiaua (dulce si iute) si le calesti pana se inmoaie putin. Torni peste ele circa 3 l de apă si lasi să fiarba circa 20 de minute.

Pui cartofii taiati cuburi mai mari si lasi sa fiarba pana cartofii sunt bine pătrunși. Pui carnatii, apa, daca zeama a scazut prea mult, si mai lasi sa mai fiarba 10-15 minute. Potrivesti gustul de sare, dupa care pui  borsul dat in clocot separat. Mai lasi sa dea ciorba in cateva clocote, opresti focul si pui leusteanul tocat marunt. Acoperi cu un capac pentru 10 minute, dupa care o servesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: