Pasca fara aluat

15 apr.

Pastele este aproape si pentru masa festiva va ofer o pasca usor de preparat, dar absolut delicioasa!

Ce ai nevoie

1 kg branza dulce de vaci
7 oua

400 g zahar

2 fiole esenta de vanilie

coaja de la o lamaie
5 linguri rase de faina
1 praf de  sare
4 linguri de gris

4 linguri smantana
150 g unt topit
1 pliculet praf de copt
150 g stafide
zahar pudra si bombonele pentru ornat

Cum prepari

Daca branza de vaci nu este foarte cremoasa o treci printr-o sita sau introduci blenderul in ea (compozitia trebuie sa fie ca o pasta).
Mixezi branza dulce cu zaharul, esenta de vanilie, galbenusurile si untul topit.
Adaugi faina, praful de copt si sarea, toate cernute, si apoi grisul, smantana, coaja de lamaie rasa si stafidele. Omogenizezi compoziția foarte bine.

Cu o spatula sau lingura de lemn  incorporezi  treptat albusurile batute spuma tare, amestecand usor dupa fiecare portie pusa in compozitie.
Ungi si tapetezi cu gris sau pesmet o forma de tort cu diametrul de 26 cmsi torni compoziția. O introduci in cuptorul incins, la foc mediu (180ºC) pentru 60-70 de minute. Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra. Lasi pasca sa se raceasca foarte bine in forma, dupa care o scoti si o asezi pe un platou. O decorezi cu zahar pudra si cu bombonele sub forma de oua.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: