Salata Mimoza

21 mart.

A venit primăvara și, odată cu ea, dorința de a-ți diversifica meniul și de a mânca mai „uşor”. În afară de fructe și legume, care sunt superalimentele care aduc valoare dietei tale? Este și peștele unul dintre ele? Ia în considerare un peşte mic, dar puternic și hrănitor, precum şprotul. Aceasta reteta de salata este recomandată de chef Liviu Balint, ambasador Podravka România.

Ingrediente

2 conserve șprot EVA în ulei vegetal

200 g maioneză preparată in casa

6 ouă 

4 morcovi

4 cartofi 

2-3 fire ceapa verde pentru decor

mărar verde pentru decor

sare

piper

Mod de preparare

Mai intai speli cartofii si ii pui la fiert in coaja. Cureti morcovii de coaja si ii pui la fiert. De asemenea, fierbi si ouăle tari. Cand toate sunt fierte, le lasi sa se raceasca. Cartofii ii cureti de coaja si ii dai pe razatoare. Separat, dai pe razatoare si morcovii.

Ouale le cureti, separi albusurile de galbenusuri si le dai,  separat, pe razatoare. Sprotul il scurgi bine de ulei si il maruntesti.

Intr-un vas de yena mai mic, asezi ingredientele in straturi incepand cu cartofii. La final trebuie sa ai galbenusurile. Peste fiecare strat intinzi maioneza si presari sare si piper. La final decorezi cu ceapa verde tocata marunt si putin marar verde si o servesti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: