Tiramisu cu marron glacé

12 oct.

Din 15 octombrie, de luni până vineri, de la ora 21.00, TV Paprika difuzează o nouă producție autohtonă: „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri”. Bazându-se pe ingrediente la îndemâna tuturor (de la busuioc, ciuperci de pădure, până la zmeură sau mălai), Patrizia gătește fusion, făcând o combinație între bucătăriile italiană, românească și internațională și oferindu-ne un rezultat spectaculos – rețete pline de culoare, rapide și gustoase. Și are și un invitat special în platou!
Va prezint, in exclusivitate pe blogul meu, o reteta din episodul 12, unde ingredientul principal sunt castanele.

12 (2)

Ce ai nevoie
• 1 pachet pișcoturi de șampanie
• 1 borcan de marron glacé (castane confiate)
• 250 g mascarpone
• 200 ml smântână dulce
• 250 g zahăr pudră
• cacao
• cafea

Cum prepari

Mai intai prepari crema albă. Pui smantana intr-un vas, adaugi jumatate din zaharul pudra si mixezi pana obtii o frisca potrivit de tare. Trebuie sa ai grija! Daca bati smantana prea tare exista riscul sa se taie.
Separat, pregatim crema de ciocolată. Mixezi mascarpone cu zaharul pudra ramas, adaugi cacaua si amesteci pana se omogenizeaza totul. Prepari o cană de cafea tare si o lasi sa se raceasca.
Pe fundul vaselor alese pui din crema de ciocolată, urmeaza pișcoturi înmuiate în cafea, crema albă, pișcoturi, crema de ciocolată, câteva castane confiate si la final presari cacao pudră. Lasi vasele la frigider minim 4 – 6 ore înainte de servire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: