File de somon cu pesto de roșii uscate

12 oct.

Din 15 octombrie, de luni până vineri, de la ora 21.00, TV Paprika difuzează o nouă producție autohtonă: „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri”. Bazându-se pe ingrediente la îndemâna tuturor (de la busuioc, ciuperci de pădure, până la zmeură sau mălai), Patrizia gătește fusion, făcând o combinație între bucătăriile italiană, românească și internațională și oferindu-ne un rezultat spectaculos – rețete pline de culoare, rapide și gustoase. Și are și un invitat special în platou!
Va prezint, in exclusivitate pe blogul meu, o reteta din episodul 18, unde ingredientul principal este busuiocul.

18 (1)

Ingrediente:
• 400 g somon
• 1 borcan de roșii uscate în ulei
• 10-12 frunze busuioc proaspăt
• 200 g nuci
• 200 g parmezan
• 2 căței de usturoi
• 100 g fulgi de migdale
• coniac
• unt
• sare

Preparare:
Într-un robot de bucătărie, pui nucile, parmezanul, busuiocul, jumatate din rosiile uscate, usturoiul, 100 ml din uleiul de la rosiile uscate si mixezi pana obtii un sos pesto aromat si bun.

Speli somonul, îl tăvălești prin fulgii de migdale mărunțiți amestecati în prealabil cu restul de rosii uscate tocate mărunt.
Pui unt într-o tigaie, prăjești somonul pe toate părțile și îl flambezi cu coniac. După ce se evaporă alcoolul, adaugi deasupra peștelui o lingură de sos pesto.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: