Supă-cremă de dovleac

10 oct.

Am fost la tara si mi-am adus dovleac. Nu puteam sa nu fac o supa-crema, care este favorita mea. Urmeaza o placinta si o tarta!

shutterstock_1021286590

Ingrediente
500 g dovleac
1 morcov mare
2 cepe potrivite
2 cartofi medii
50 g de unt
250 ml smântână dulce
1 bucată mango
sare
piper
seminte de dovleac si crutoane pentru servit

Cum prepari
Cureti legumele si dovleacul. Le tai cuburi si le pui intr-o oala. Adaugi mango taiat cubulete sau felii, acoperi totul cu apa si le pui la fiert . Lasi pana se inmoaie legumele. Daca scade apa, mai adaugi cat sa fie acoperite legumele.
Dai oala de pe foc si introduci blenderul in ea. Daca ti se pare ca ai prea multa zeama, mai bine o scurgi si o adaugi treptat dupa ce blendezi totul. Adaugi peste legume untul si mixezi pana obtii un piure fin.
Pui treptat peste piure smantana dulce, amestecand continu, sare si piper si omogenizezi. Pui oala din nou pe foc si lasi sa mai dea in cateva clocote. Daca supa are consistenta unui piure, adaugi supa oprita pana ajungi la consistenta dorita.
Servesti supa-crema cu seminte si crutoane. Delicioasa!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: