Gratin de paste cu legume

8 oct.

dreamstime_xxl_44033379.jpg

Ingrediente
1 lingură unt
1 cățel usturoi
1 lingură rasă cu făină
200 ml lapte
sare
piper
1 ceașcă brânză Cheddar rasă
200 g legume congelate amestecate (conopidă, fasole verde, ardei gras, morcov…)
2 cești paste mici
câteva roșii cherry


Mod de preparare
Mai întâi, fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, le clătești în apă rece și le scurgi. Topești untul într-o cratiță mare, la foc mediu. Adaugi usturoiul tocat mărunt și lași câteva secunde, după care adaugi făina, amesteci și torni laptele treptat, amestecând continuu. Condimentezi cu puțină sare și lași să fiarbă câteva minute, amestecând constant.
Adaugi sosul și legumele decongelate peste paste și amesteci. Pui compoziția într-un vas termorezistent mic uns cu unt, așezi deasupra roșiile și îl introduci în cuptorul încins pentru 15 minute. Scoți vasul, presari deasupra brânza Cheddar rămasă și îl dai din nou la cuptor până se rumenește frumos deasupra.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: