Aperitiv cu carne de pui si oua de prepelita

31 iul.

Cu totii incercam sa ne hranim mai sanatos. De ceva timp am descoperit carnea de prepelita. Carne care are cantitatea cea mai scazuta de colesterol dupa cea de strut. Am pregatit supa, friptura la cuptor… Am cumparat si oua, din care am preparat aceste aperitive. Le-am folosit si la salata, am facut ciuperci umplute. O sa va impartasesc toate retetele! Stati aproape! Urmeaza! Toate aceste bunatati le-am procurat de aici 

shutterstock_91316084

Ce ai nevoie
24 oua de prepelita
500 g piept de pui tocat

2 oua potrivite de gaina
1 ceapa potrivita

faina
pesmet
sare
piper
busuioc
ulei pentru prajit

Cum prepari

Am tocat pieptul de pui impreuna cu ceapa. Am pus sare, piper si busuioc dupa gust si am lasat-o sa se aromatizeze.
Am spalat ouale de prepelita si le-am pus la fiert pentru 3 minute, dupa care am turnat apa rece peste ele si le-am curatat de coaja.

Am luat cu o lingura carne, am pus-o in palma, am asezat un ou , l-am acoperit cu carne si i-am dat forma rotunda. L-am trecut prin faina, apoi prin ouale de gaina batute. La final l-am tavalit prin pesmet. Am procedat la fel pana am terminat toate ouale.

Am prajit ouale cu carne, la foc mic, pana s-au rumenit pe toate partile. Le-am scos pe prosoape absorbante.

Le-am servit cu piure de cartofi si sos de rosii picant. Le puteti manca si cu sos de smantana cu usturoi…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: