Placinta cu piersici

23 iul.

Este sezonul piersicilor si m-am gandit sa prepar aceasta placinta. Se face simplu si este un adevarat deliciu. Merita sa o incercati.
concurs Koliba_placinta piersici
Ce ai nevoie
PENTRU ALUAT:
300 g făină;
2 linguriţe zahăr;
1/2 linguriță sare;
120 g unt Koliba;
4-6 linguri apă rece;
PENTRU UMPLUTURĂ:
2-3 piersici mari;
3 linguri zahăr;
1 lingură pesmet;
1/2 linguriţă extract de vanilie;
1 ou
fructe de padure pentru decor

Cum prepari
Pentru aluat, pui făina pe masa de lucru, faci o gaură în mijloc, adaugi untul rece tăiat cubuleţe, sarea, zahărul şi amesteci cu vârful degetelor până obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi treptat apa rece, frământând rapid, până obţii un aluat neted, pe care-l pui la frigider o oră.
Speli bine piersicile, le scoţi sâmburii, le tai felii, le aşezi într-un castron, le presari cu zahăr, le stropeşti cu vanilia şi le laşi 15 minute.
Pe masa presărată cu făină întinzi din aluat o foaie de 30 cm, o aşezi pe o tavă cu hârtie de copt, presari pe mijlocul foii pesmetul, aşezi feliile de piersici într-un singur strat şi aduci spre interior marginile aluatului.
Ungi aluatul cu ou bătut şi introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200º C pentru 30 de minute, până se rumeneşte frumos. O laşi să se răcorească, o decorezi cu fructe de padure, o tai şi o serveşti.

Reclame

Un răspuns to “Placinta cu piersici”

  1. Madalina Marin 23 iulie 2018 la 14:30 #

    Ce bine arata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: