Bere de ghimbir

18 iul.

Învață să faci bere de ghimbir acasă. Sanatoasa si numai buna pentru zilele calduroase.

shutterstock_611512202
Ingrediente
2 l apă plată
150-200 g zahăr (depinde cât de dulce vrei să fie)
4 linguri zeamă de lămâie
3 lingurițe ghimbir ras pe răzătoarea mică
1 linguriță drojdie activă

Mod de preparare
Pui într-o cratiță ghimbirul ras, zahărul și apa. O așezi pe foc mediu și lași până se dizolvă zahărul. Lași siropul o oră, după care îl strecori și îl lași să se răcească foarte bine.

Într-un vas (sau sticlă) curat și cu capac pui drojdia activă, torni siropul, zeama de lămâie, apa plată și amesteci foarte bine până când drojdia este dizolvată. Acoperi vasul cu un capacul și îl așezi într-un loc umbros sau în cămară pentru 2-3 zile. Nu trebuie lăsat vasul la soare.
După cele 2-3 zile, pui berea în sticlă (nu de plastic) și o păstrezi la frigider. Ai mare grijă când desfaci capacul vasului pentru că presiunea care se formează, de la drojdie, este foarte mare. Cel mai bine este să desfaci capacul zilnic pentru a elibera presiunea care se formează.
Dacă nu pui berea la frigider, ca orice băutură pe bază de drojdie, aceasta va continua să fermenteze.

Este o băutură răcoroasă, pe care o poți servi cu cuburi de gheață.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: