Tarta cu branza de capra

4 mai

Tartele sunt preferatele mele. Fie dulci, fie sarate, le ador! Astazi iti ofer o reteta de tarta sarata. Cu branza de capra, dar poti folosi si alt tip de branza, sunca si rosii.

shutterstock_130052180

Ce ai nevoie

Pentru aluat

300 g făină integrală sau albă
100 apă rece
4 linguri ulei de măsline
1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g brânză de capră

3 ouă

3 linguri smântână
200 g şuncă de pui
1 kg roşii cherry
2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă unt

1 crenguţă cimbru proaspăt

Cum prepari

Laşi brânza de capră la temperatura camerei timp de oră pentru a deveni moale. Frămânţi o cocă din ingredientele de la aluat şi o pui la frigider pentru 30 de minute.
Speli roşiile, le usuci cu prosoape absorbante şi le presari cu puţină sare şi le stropeşti cu 2 linguri ulei de măsline.
Întinzi din aluat o foaie şi îmbraci o formă de tartă medie unsă cu unt. Aşezi pe fundul formei şunca tăiată fâşii subţiri, pui brânza frecată cu ouăle şi smântâna, iar deasupra aşezi roşiile cherry şi presari cimbru.

Introduci forma în cuptorul încins la 180º C pentru 40-45 de minute.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: