Brioşe cu căpșune

4 mai

Au aparut in piete capsunele. Am cumparat un kilogram de pofta, chiar daca stiam ca nu sunt romanesti. Destul de bunicele. Si pentru ca sotul meu voia ceva dulce, i-am facut repede cateva briose cu capsune. Bune, bune!

shutterstock_439427665

Ce ai nevoie
150 g căpșuni

150 g unt
100 g zahăr
2 ouă
225 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare


Cum prepari
Speli căpșunele, le cureți codițele și le pui să se scurgă foarte bine, după care le tai în patru. Mixezi untul moale până devine spumă, adaugi zahărul şi un praf de sare şi continui să mixezi până obţii o cremă.

Adaugi treptat peste unt ouăle, esenţa de vanilie, apoi făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi. Pui căpșunele tavalite prin faina şi amesteci uşor, de jos in sus. Umpli ¾ cu aluat formele de brioşe unse şi tapetate şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 210° C pentru 10 minute. Reduci focul la 150° C şi mai laşi 10-15 minute.

Laşi brioşele să se răcorească în forme, după care le scoţi şi le laşi să se răcească complet. Le poti presăra cu zahăr pudră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: