Friptura de miel

4 apr.

shutterstock_180864299
Ingrediente
2 linguri pastă de tomate
1 lingură muștar
3 linguri ulei
1 lingură miere
2 linguri amidon
sare
2 pulpe miel
1 ceapă
2 frunze de dafin
4 boabe de ienibahar
8 boabe de piper negru
200 ml vin roșu
2 lingurițe de unt

Mod de preparare
Amesteci pasta de tomate cu puțină sare, muștarul, uleiul, mierea și amidonul. Speli carnea de miel, o usuci, după care le ungi cu marinata formată. Le așezi într-un vas termorezistent, adaugi frunzele de dafin, boabele de ienibahar și piper, ceapa bucăți și torni vinul. Pui și 100 ml de apă și introduci vasul în cuptorul încins la 190°C pentru 90 de minute.
În timpul coacerii, mai ungi bucățile de carne cu sosul din tavă. Dacă cumva sosul a scăzut foarte mult, mai torni puțină apă. Scoți bucățile de carne din vas și le ții la cald. Amesteci sosul rezultat în urma coacerii cu untul moale și îl torni peste bucățile de carne. Servești friptura cu o garnitură de cartofi fierți sau copti.

Reclame

Un răspuns to “Friptura de miel”

  1. Madalina 4 aprilie 2018 la 08:17 #

    E delicioasa friptura de miel! Ne place foarte mult! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: