Muschi de vita Wellington

23 Noi

Aceasta rețetă este preparata in cadrul campaniei de educatie culinară „Atelierul de gusturi”, inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

dsc_6680r-003
Ce ai nevoie
500 g muschi de vită
4 bucati ciuperci negre
rozmarin
1 ceapă rosie medie
sare grunjoasă
150 g bacon
piper mozaic
muștar
½ pachet aluat foitaj
50 g parmezan
2 linguri ulei
15 g unt
nuci caju
1 ou

Cum prepari
Se taie muschiul de vită în 3 bucăți. Se presară masa de lucru cu sare grunjoasă, piper mozaic și rozmarin tăiat mărunt. Se trece mușchiul prin condimente și se pune la prăjit în ulei și unt topit. Se prăjește muschiul până se rumenește.
Pentru umplutură, ceapa roșie se taie, se călește în ulei, se adaugă ciupercile negre tăiate cubulețe, untul, baconul, se lasă la călit, apoi se toacă totul.
Aluatul de foietaj se întinde pe masă, se adaugă compozitia de ciuperci, se rade parmezan, apoi se presară nuci caju zdrobite. Se adaugă mușchiul rumenit și uns cu muștar și se învelește în aluat. Se înțeapă aluatul cu o furculiță și se unge cu gălbenuș de ou. Se presară chimen și sare grunjoasă, apoi se lasă la cuptor 25 minute.
Despre “Atelierul de Gusturi
Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?, Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Fabrica de carne, Fabrica de lapte, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.
Detalii despre program pot fi găsite pe http://www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul http://www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi și pe canalul Youtube .

Despre George Radu
„Crescut” în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.
În octombrie 2016, George Radu începe derularea programului educațional culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: