Porchetta

9 Noi

Reteta este preparata in cadrul campaniei de educatie culinara „Atelierul de gusturi”, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

© www.themoment.ro by Geo Curnic
Ce ai nevoie
3 kg piept de porc
30 ml ulei de masline
40 g sare de Himalaya cu chili
30 g usturoi granulat
30 g condiment pentru carnati
30 g piper fresh
30 g boia afumata
10 g rozmarin
10 g cimbrisor
Pentru salata
½ ceapa rosie
½ castravete
2 ardei copti
2 catei usturoi
10 ml acetto balsamico
10 ml ulei de masline

Cum prepari

Pentru porchetta, tai rozmarinul si cimbrisorul marunt si amesteci bine toate condimentele. Ungi pieptul de porc cu ulei de masline pe ambele parti si se presara cu condimente, dupa care freci foarte bine pana ce carnea capata o culoare rosiatica. Rulezi carnea, o legi bine cu sfoara, o asezi intr-un vas termorezistent si o introduci in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 3 ore
Pentru salata, tai ceapa si castravetele cubulete si le pui intr.-un bol. Adaugi ardeiul copt taiat bucati mici, usturoiul tocat marunt, uleiul, acetto balsámico, sare si piper. Amesteci si salata este gata.
Servesti porchetta taiata felii cu salata si un pahar de vin rosu. Pofta buna!
Despre “Atelierul de Gusturi”
Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitatile programului vor cuprinde filmarea si prezentarea online a 100 de retete.
Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul urmatorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tiparite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?, Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Fabrica de carne, Fabrica de lapte, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, Magazin Salajean, Mujer, Retetele Marianei, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.
Detalii despre program pot fi gasite pe http://www.atelieruldegusturi.ro, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi si pe canalul Youtube .
Despre George Radu
„Crescut” in bucatarie, George Radu si-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinara si afinitatea pentru munca in macelarie. Implicat timp de 11 ani in afacerile familiei din domeniul alimentar, in 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. In prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away. In octombrie 2016, George Radu incepe derularea programului educational culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucatari cu sfaturi si informatii practice din domeniul culinar.

Un răspuns to “Porchetta”

  1. Sidonia Toncean 9 Noiembrie 2016 la 14:21 #

    Dupa ce am citit reteta, am inceput deja sa inghit in sec , gindindu-ma la bucata de piept de porc pe care sa mi-o fac rost pentru sarbatori.
    Cu siguranta a iesit ceva deosebit de gustos. Bravo voi si pentru reteta si pentru tot ceea ce faceti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: