Burger italian

21 Oct

Aceasta reteta este preparata in cadrul campaniei de educatie culinara „Atelierul de gusturi”, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

© www.themoment.ro by Geo Curnic

Ce ai nevoie
Pentru 1 burger
200 g antricot de vita
3 g usturoi granulat
5 g nucsoara
10 g sare
10 g piper
1 lingurita sos Worchester
1 lingurita sos chilly
1 lingura sos Gama
3 linguri sos Gorgonzzola
2 felii bacon
20 g ceapa rosie
1 felie rosie
30 g castravete murat
5 g rucola
10 g nuca
Pentru 1 chifla
40 g faina neagra
40 g faina integrala
1 g drojdie uscata
6 g zahar
2 g.sare
45 ml lapte
7 ml ulei de masline
Pentru uns 1 chifla
1 galbenus de ou
putina miere
1 lingurita de lapte
1 varf de lingurita susan+sare pentru ornat chifla

Cum prepari
Se trece antricotul de vita prin masina de tocat carne, apoi se condimenteaza carnea cu usturoi, nucsoara si piper. Se amesteca apoi cu sare si cu cele 4 sosuri (Worchester, Chilly, Gama si Gorgonzzola). Se pune carnea intr-o forma pentru a o modela si se asaza pe gratar.
Intre timp, se pregateste aluatul de chifle in felul urmator: faina neagra si faina integrala se amesteca intr-un castron, cu zaharul, drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut, se framanta bine, se adauga uleiul de masline, apoi se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit la caldura, timp de 40 de minute. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se formeaza chifla si se unge cu un amestec alcatuit din galbenus de ou, lapte si miere. Presar chifla cu susan si se pune la cuptor la o temperatura medie (180-200°), timp de 30 minute.
Pe gratar, alaturi de carnea de vita, se aseaza cele 2 felii de bacon si ceapa rosie. Se pune 2-3 minute pe gratar si chifla taiata in jumatati. Apoi se unge fiecare jumatate de chifla cu sos Gama, si, respectiv, cu crema Gorgonzzola, adauga rucola si o felie de rosie. Carnea prajita pe gratar se unge cu crema gorgonzola, se pun feliile de bacon, inelele de ceapa rosie si castravetele murat. Peste jumatatea unsa cu crema gorgonzola se adauga miezul de nuca si se formeaza burgerul.
Se serveste alaturi de un pahar cu vin rosu.

Despre “Atelierul de Gusturi”
Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitatile programului vor cuprinde filmarea si prezentarea online a 100 de retete.
Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul urmatorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tiparite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?, Coolinaria, Dacic Cool, Infoest, Magazin Salajean, Mujer, Retetele Marianei, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea.
Detalii despre program pot fi gasite pe http://www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi si pe canalul Youtube https://youtu.be/1NNOOepT-_Y

Despre George Radu
„Crescut” in bucatarie, George Radu si-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinara si afinitatea pentru munca in macelarie. Implicat timp de 11 ani in afacerile familiei din domeniul alimentar, in 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. In prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away. In octombrie 2016, George Radu incepe derularea programului educational culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucatari cu sfaturi si informatii practice din domeniul culinar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: