Tartă cu caise

13 Iul

In piete se gasesc din belsug aromatele caise. Nu trebuie sa ratati sa pregatiti un desert cu aceste minunate fructe. Aceasta tarta se preprara usor si este delicioasa!

shutterstock_108683153

Ce ai nevoie
150 g unt
300 g făină
8-9 linguri apă foarte rece
2 linguri zahăr pudră
1 praf de sare
1,5 kg caise
1 pliculeţ gelatină alba
100 ml zeamă de compot de caise
2 linguri zahăr brun
2 linguri pesmet

Cum prepari
Pentru aluat, cerni făina pe masa de lucru, faci o gaură în mijloc, pui untul foarte rece tăiat cubuleţe, praful de sare şi zahărul pudră şi începi să amesteci cu degetele până obţii un aluat nisipos. Pui treptat apa foarte rece şi frămânţi un aluat neted, îi dai forma de bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider pentru 30 de minute.
Scoţi sâmburii caiselor şi le tai în patru. Pe masa presărată cu făină întinzi o foaie din aluat, cu care îmbraci o formă de tartă. Presari pe fundul formei pesmetul, aşezi caisele, le presari cu zahărul brun şi introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la foc mic.
Cât timp se coace tarta, pui gelatina la înmuiat în zeama de compot pentru 15 minute. Scoţi tarta din cuptor, topeşti gelatina pe foc, dar fără să o dai în clocot, şi o torni uniform deasupra tartei. O laşi să se răcească, după care o introduci la frigider ca să se întărească gelatina.
Sfatul meu
Multe mămici nu fac tarte de teamă că nu o să le iasă aluatul. Dacă urmezi paşii noştri, rezultatul este garantat. Nu trebuie să frămânţi mult untul în făină, pentru că acesta se va înmuia, va acoperi făina şi nu va absoarbe apa când o vei adăuga. Apa trebuie să fie foarte rece şi se adaugă treptat în timp ce frămânţi uşor. Trebuie să stea la rece cel puţin 30 de minute, deoarece răcirea permite glutenului din făină să se “relaxeze” şi untului să se întărească, ceea ce va face aluatul mai uşor de manevrat şi de întins, fără să se lipească de blatul de lucru. În plus, îi dă textura crocantă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: