Cotlete de porc cu porumb in unt

19 Noi

Pentru ca zilele tot mai reci se apropie din ce in ce mai amenintator de noi, este momentul ca si meniul nostru sa se adapteze la sezonul rece. Fara a renunta la salatele mediteraneene sau alimentatia sanatoasa specifica perioadei estivale, completeaza-ti meniul cu o reteta gustoasa, menita sa iti ofere valorile nutritive necesare unui organism sanatos pe timp de iarna. Invita-ti prietenii la masa si bucurati-va impreuna la un pahar de vin de o reteta gustoasa recomandata de KOLIBA si pregatita de Gabriela Simion.

DSC_3760

Ce ai nevoie
2 cotlete mari de porc cu os
50 ml ulei de masline
1 lingura de cimbru uscat
2 linguri de oregano uscat
2 linguri de busuioc uscat
1 capatana de usturoi
½ lingura de fulgi de ardei iute
100 ml de vin rosu
1 bucata de porumb
50 g de unt KOLIBA
50 ml de lapte
marar si patrunjel
sare si piper

Cum prepari
Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aprox. 15 minute inainte de utilizare, in timp ce cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 200° C.
Intr-un bol se amesteca 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, oragano, busuioc, cimbru, fulgii de ardei si un catel de usturoi pisat. Se unge toata suprafata coastelor cu aceasta compozitie si se lasa la frigider timp de 30 de minute.
Intr-o tava inalta se pun coastele impreuna cu usturoiul in coaja, vinul, restul de ulei de masline si ½ de cana cu apa. Dupa 40 de minute, timp in care cele 2 cotlete de porc se coc la 180° C, carnea se unge cu zeama din tava si se lasa pentru coacere inca aprox. 15 minute, la aceeasi temperatura.
Porumbul se fierbe in apa, iar la final se scufunda 15 minute in laptele cald amestecat cu unt topit KOLIBA si verdeata tocata.
Porumbul fraged se serveste impreuna cu cotletele rumenite, pe un pat de salata verde.

Un răspuns to “Cotlete de porc cu porumb in unt”

  1. simonacallas 19 Noiembrie 2015 la 17:30 #

    Arata fantastic si mi-a lasat gura apa 🙂 Un preparat de sarbatoare ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: