Pandispan cu crema de lamaie

29 Oct

Atunci cand vrei sa le oferi celor dragi un moment de rasfat, o surpriza delicioasa este o alegere mai mult decat inspirata. Nimeni nu poate refuza un desert gustos, iar starea de bine pe care o resimti dupa ce ai savurat un asemenea deliciu nu are egal. Binecunoscutul pandispan se regaseste in fruntea listei multor iubitori de dulce si, odata ce il vei degusta, mai mult ca sigur te vei vedea nevoit sa ceri si o a doua portie!

DSC_3655
Ce ai nevoie
Pentru pandispan
7 oua medii
210 g faina
210 g zahar
½ lingurita sare
Pentru crema de lamaie
125 ml suc lamaie (de la 2-3 lamai)
coaja rasa de la 1 lamaie
150 gr zahar
150 g unt premium KOLIBA
2 galbenusuri de ou
2 oua intregi

Cum prepari
Cantaresti toate ingredientele si le lasi la temperatura camerei pentru 15 minute. Incalzesti cuptorul inainte cu 10 minute la 170°C.
Pentru pandișpan, mixezi ouale cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Adaugi putin cate putin faina cernuta si amesteci cu paleta, cu mare grija, de jos in sus, dinspre centru spre exterior, pana termini faina. Asezi aluatul intr-o forma tapetata cu unt premium Koliba si faina si nivelezi cu foarte mare grija suprafata. Apoi lovesti forma de masa de cateva ori ca sa elimini excesul de aer acumulat de aluat. Introducem pandispanul in cuptor pentru 20–25 minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Il rasturni cu grija pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema de lamaie, pui o oala cu apa pe foc si deasupra ei asezi un bol (de sticla sau inox), avand grija ca fundul bolului sa nu atinga apa. Intr-un robot, amesteci zaharul cu coaja rasa de lamaie. Adaugi sucul de lamaie, ouale si galbenusurile. Torni compozitia obtinuta in bolul de pe oala, iar cu telul amesteci, la inceput incet, apoi, pe masura ce simti ca se ingroasa, un pic mai repede. Amesteci pana ai consistenta unei creme, iar urmele telului raman vizibile prin crema. Muti crema inapoi in robotul curat, lasi circa 3 minute sa se raceasca. Pornesti robotul pe viteza mica si incet incepi sa adaugi untul KOLIBA taiat cuburi. Cand termini de incorporat untul, maresti viteza robotului si mixezi pana crema se aereaza.
Tai pandispanul rece felii si il servesti cu crema de lamaie.
Reteta realizata de Gabriela Simion.

Un răspuns to “Pandispan cu crema de lamaie”

  1. Iancu Lubita 29 Octombrie 2015 la 17:12 #

    Mmmm arata intr-un mare fel Mariana,felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: