Zacusca de vinete

26 aug.

In sfarsit, am avut putin timp si am pregatit si eu o zacusca de vinete. Sper sa va placa reteta mea si sa o incercati.

Untitled

Ce ai nevoie
6 kg vinete
3 kg ardei capia (si rosu si verde)
2 kg ceapa
500 ml ulei

3 foi de dafin

1 capatana mica de usturoi

2 kg rosii
sare

piper

Cum prepari
Am copt vinetele si ardeii, le-am curatat si le-am lasat sa se scurga.
Am curatat ceapa si usturoiul, le-am tocat marunt si le-am calit in uleiul incins in vasul in care am pregatit zacusca. Am lasat cateva minute, dupa care am pus vinetele si ardeii tocati dar nu foarte marunt. Mie imi place sa las vinetele si ardeii putin mai mari, nu pasta.

Am lasat sa fiarba circa 10 minute, am condimentat cu sare si piper si am adaugat rosiile tocate marunt si foile de dafin. Rosiile le poti da si pe razatoarea mare. Daca vrei sa fie mai rosie, poti pune 400 ml de pasta de tomate. Din momentul in care a inceput din nou sa fiarba am introdus cratita la cuptor si am lasat-o o ora si jumatate, la foc mic.

Am lasat-o sa se racoreasca putin, am pus-o in borcane sterilizate, le-am inchis ermetic si le-am asezat pe o tava. Le-am introdus in cuptor, am dat drumul la foc si le-am lasat 10-15 minute din momentul in care zacusca a inceput sa fiarba.

Le-am lasat sa se raceasca in cuptor pana a doua zi, dupa care le-am pus in camara.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: