Tort cu mascarpone si cirese

29 Iun

Aveam in casa piscoturi, mascarpone si frisca. Ce sa fac, ce sa fac! Sotul luase niste cirese. Am decis ca ar fi bun un tort racoros cu fructe. Zis si facut. Ce a iesit va las pe voi sa apreciati.

IMG_0031
Ce ai nevoie
1 pachet mare piscoturi cu cacao
500 ml frisca lichida
500 g mascarpone
300 g cirese fara samburi
2 pliculete gelatina
6 linguri zahar pudra
2 fiole esenta de vanilie
lapte pentru insiropat piscoturile
Cum prepari

Mai intai, am imbracat o forma de tort mare cu piscoturi inmuiate putin in lapte. Am pus gelatina la inmuiat in 100 ml de apa.

IMG_0022
Am batut frisca lichida rece cu zaharul pudra pana s-a intarit, am adaugat mascarpone, esenta de vanilie si am omogenizat. La final am pus gelatina inmuiata si topita pe foc, dar fara sa dea in clocot, ciresele fara samburi si am amestecat foarte bine.

IMG_0023
Am pus crema in forma de tort si deasupra am sfaramat piscoturile ramase. Am introdus tortul la frigider pentru cateva ore ca sa se inchege crema. Simplu si gustos!

IMG_0024IMG_0026

5 Răspunsuri to “Tort cu mascarpone si cirese”

  1. Monica 29 Iunie 2015 la 18:19 #

    Simplu, gustos si rapid de efectuat .Felicitari !

  2. Ancutza 30 Iunie 2015 la 12:41 #

    Draga Mariana unde se gaseste frisca lichida ?
    in rest e simplu….multumim

  3. Ancutza 1 Iulie 2015 la 10:23 #

    o sa incerc sa – fac multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: