Biban cu legume

18 Mai

Medicii incurajeaza consumul saptamanal de peste, o sursa bogata de acizi grasi esentiali Omega3, proteine si fier. Restul de vitamine si minerale ti le poti asigura din legume. Cu cat mai multe, cu atat mai bine! Asa ca, un preparat pe baza de peste insotit de o salata bogata este reteta ideala pentru un pranz sau cina sanatoasa si satioasa.

DSC_3057-2
Ingrediente pentru 2 persoane:
Necesar peste
2 bucati biban file
10 g susan
50 g unt KOLIBA
100 ml vin alb
2 stelute anason
5 frunze busuioc
2 crengute rozmarin
2 catei usturoi
½ zeama de la o lamaie
10 ml boabe mustar
patrunjel
sare
piper
Necesar garnitura de legume
100 g salata mixta
6 rosii cherry
4 tije telina
½ ardei gras rosu
½ galben
150 g fasole verde
1 morcov
1 varf lingurita susan negru
100 g unt KOLIBA
50 ml vin alb
30 ml ulei de struguri

Cum prepari
Se taie pestele in bucati mari egale (4 bucati) si se pun la marinat pentru 10 minute intr-un bol cu toate ingredientele mentionate mai sus la „Necesar peste”. Se incinge cuptorul pentru 15 minute la 220 C. Se topeste intr-o tigaie untul KOLIBA, peste care se adauga bucatile de peste cu toata zeama din marinata, se calesc pana cand zeama dispare aproape in totalitate din tigaie.
Legumele se spala si se curata dupa care se taie fasii (julienne). Se adauga toate ingredientele (fara salata mixta) intr-o tigaie mare cu ulei de struguri. Se calesc in unt KOLIBA, cu capac pentru 15 minute, pana se inmoaie si zeama se ingroasa.
Se servesc legumele cu pestele proaspat si garnitura de salata mixta cu susan negru presarat deasupra.
Reteta realizata de Chef Gabriela Simion

2 Răspunsuri to “Biban cu legume”

  1. Iancu Lubita 19 Mai 2015 la 19:33 #

    Sunt o mare consumatoare de peste iar de cand mi-a recomandat medicul sa consum foarte des,cred ca sunt in stare zilnic sa mananc asa ceva!
    Foarte bun dar mai alesc sanatos!
    Pup Mariana si felicitari pentru ceea ce faci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: