File de sibas cu spaghetti si sos mediteranean

20 Apr

Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015. In aprilie promovam bucataria mediteraneana iar restaurantul partener al proiectului in aceasa luna este La Senna.

Reteta mediteraneana ”File de sibas cu spaghetti si sos mediteranean” a fost oferita si preparata de La Senna si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, Bucuresti.

DSC_4490

Ce ai nevoie
200 g file de sibas
100 g spaghetti
5 g pulpa de masline klamata
20 g pulpa de rosie
ulei de masline
100 ml zeama de lamaie
2 g capere
2 bucati ardei iute
5 g usturoi
5 g busuioc
sare
piper

Cum prepari
Rosia si maslinele se curata de coaja, iar pulpa de rosie si pulpa de masline se taie marunt.
Caperele si busuiocul se toaca, iar o bucata de ardei iute se taie in bucati mici. Se pun toate legumele tocate intr-un castron, se toarna ulei de masline si se amesteca bine.

DSC_4432

Intre timp, file-ul de sibas se cresteaza si se pune la prajit in ulei de masline, iar pastele se
pun la fiert.

DSC_4448

DSC_4439

A doua bucata de ardei iute si usturoiul se taie rondele. Se pun la prajit in ulei de masline,
se adauga pastele fierte, putina apa, apoi busuioc si se lasa pana incep sa clocoteasca.

DSC_4472

Se pun pastele pe o farfurie, se adauga file-ul prajit si sosul de legume, ornandu-se totul
cu frunze de busuioc.

Restaurantul Gazda
Senna este un loc al curajului, al explorarii, al libertatii si al puritatii, intocmai calului al carui nume il poarta. Aici libertatea, bucuria si explorarea gusturilor si a preparatelor se imbina armonios cu relaxarea si caldura unei convivialitati puternice, dar si calde sau domoale, in compania prietenilor dragi, intocmai unui galop pur, liber si sincer, in care te bucuri de sinceritatea amintirilor si de experientele ce ti se astern in fata.
Un cal pur sange se ingrijeste si se pretuieste. Aceeasi grija o purtam si noi pentru preparatele noastre, pentru detalii, atmosfera si experientele la care dorim sa te avem partas.

Despre program
Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a 2-a editie.

Programul este derulat in perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook http://www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

Un răspuns to “File de sibas cu spaghetti si sos mediteranean”

  1. Iancu Lubita 22 Aprilie 2015 la 20:23 #

    Sunt fan paste,super fan peste,asa ca reteta ta este minunata pentru mine si chiar mi-ai facut pofta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: