Rulada cu cascaval si carne

13 Mar

In sfarsit, a venit primavara! Este martie, luna in care toti devenim obsedati de silueta si detoxifierea organismului! Ne axam pe meniuri compuse in principal din fructe si legume, incercand sa suplinim vitaminele care ne-au lipsit in timpul iernii. Trebuie totusi sa nu pierdem din vedere faptul ca organismul este destul de slabit dupa perioada de iarna si ca nu este indicat sa il privam de proteinele care se gasesc in carne si lactate. Tocmai de aceea, Koliba va propune o reteta extrem de gustoasa si sanatoasa: rulada cu cascaval si carne, reteta realizata de Chef Gabriela Simion. Si, nu uitati: nimic nu ar putea sa o completeze mai bine decat o minunata salata verde!

Pofta_buna!
Ce ai nevoie
250 g cascaval KOLIBA, ras
500 g carne tocata amestec
2 oua
6 rosii cherry
50 g unt KOLIBA
1 buc foietaj placinta
1 cutie rosii tocate in bulion
oregano, patrunjel si busuioc
sare, chimen, piper dupa gust

Cum prepari
Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru 15 minute inainte de utilizare. Foietajul trebuie sa fie decongelat cel putin 1 ora. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru 15 minute la 240ºC.
Intr-un bol se amesteca bine carnea tocata cu 150 g cascaval ras, ouale, verdeturile tocate si condimentele.
Se intinde o foaie de plastic, peste care se intind 4 foi din foietaj si se ung cu unt KOLIBA. Se adauga un strat de branza, rosile cherry feliate si verdeata, un strat de carne si se ruleaza strans cu ajutorul foliei de plastic. Se repeta operatiunea de 2 sau 3 ori; in functie de cat de gros ati facut stratul de carne, pot sa va iasa 2 sau 3 rulade.

Preparare_2
Se unge cu unt KOLIBA un vas inalt rezistent la coacere si se plaseaza ruladele in el. Se toarna 50 ml apa, sosul de rosii, se presara cascaval KOLIBA ras si verdeata tocata. Vasul se acopera cu o bucata de folie aluminiu si se coace acoperit timp de 35 minute. Se indeparteaza folia si se mai coace pana la rumenire aurie, ~15 minute.

Preparare_1
Rulada se serveste calda cu sosul de rosii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: