Chiftelute la cuptor

11 Mar

Reţeta face parte din a 2-a editie a programului de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015. in luna martie promovam bucataria romaneasca fusion, iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romanian Fusion.

Reţeta romaneasca ”Chiftelute la cuptor” a fost oferita şi preparata de Symphony Romanian Fusion şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, Bucuresti.

Photo Symphony I reteta-23

Ce ai nevoie
1 kg pulpe de pui
3 cepe medii
6 catei usturoi
½ dovlecel
3 legaturi marar
3 oua
200 g ciuperci
1 lingurita psyllium
2 linguri quinoa
1 varf de lingurita sare
1 varf de lingurita piper macinat
1 lingurita cimbru
tarhon, la alegere

Cum prepari
Dezosezi pulpele de pui, le scoti pielita si le toci. Tai marunt dovlecelul, ceapa si ciupercile, le pui peste carne, adaugi ouale, usturoiul pisat si mararul tocat marunt. Amesteci cu mana pana se omogenizeaza compozitia. La final, adaugi restul ingredientelor (fara quinoa) si amesteci din nou.
Formezi chiftelutele si le treci prin quinoa. Le asezi pe o tava in care ai pus hartie de copt si le introduci in cuptorul incins pentru 40 de minute, la foc mic.
Le poti servi in sos marinat sau alaturi de niste briose de legume.

Restaurantul Gazda
Restaurantul Symphony Romanian Fusion este o afacere de familie, fiind o imbinare a gusturilor a trei generatii de romani. Cu o suprafata de 120 mp si o terasa de 55 mp, Restaurantul Symphony a fost gandit pentru a deservi o gama variata de evenimente, de la organizare de petreceri tematice, pana la cele cultural artistice, prin mici schimbari de design si functionalitate. Pentru familiile cu copii, restaurantul a pregatit un loc de joaca unde copiii pot fi lasati sub supraveghere video.

Despre program
Programul de educaţie de educaţie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” a fost iniţiat in ianuarie 2014 de agenţia Russenart Comunications si se afla la a 2-a editie.

Programul este derulat in perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tiparite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook http://www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

Un răspuns to “Chiftelute la cuptor”

  1. Lubita 11 Martie 2015 la 13:51 #

    Bune,bune;imi plac oricum ar fi!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: