Ciolan afumat in bere neagra la cuptor

17 Dec

Pornind de la coasta afumata pe care am postat-o anterior, m-am gandit sa prepar acest ciolan afumat in bere neagra la cuptor. Este fabulos! Poate fi pregatit si pentru masa de Craciun.

IMG_0015
Ce ai nevoie
1 ciolan afumat de circa 1,5 kg
1 cutie bere neagra
1 lingura cu varf boia dulce de la Kotanyi
1 lingurita boia iute
1 lingurita boabe de piper mozaic de la Kotanyi
1 lingurita cimbru de la Kotanyi
3 foi de dafin
½ cana apa

Cum prepari
Am pus intr-un vas rotund de lut berea neagra, apa si toate condimentele. Am amestecat si am asezat in el ciolanul afumat. Poti folosi si un vas termorezistent daca nu ai de lut.

IMG_0008

IMG_0009
Am introdus vasul in cuptorul incins pentru 2 ore. Trebuie ca la 30 de minute sa intorci ciolanul in sos si sa-l stropesti cu sos. Il servesti cald, taiat felii, alaturi de o garnitura care iti place. Eu am pregatit un piure de cartofi.

IMG_0011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: