Prajitura cu biscuiti si migdale

8 Dec

Am preparat aceasta prajitura pornind de la Prajitura Sah de la Dr. Oetker. Daca vreti sa o realizati pe aceea, nu trebuie decat sa intrati pe https://apps.facebook.com/retetaoetker/?fb_source=bookmark&ref=bookmarks&count=0&fb_bmpos=_0 si acolo veti gasi reteta. Aveti si sansa sa castigati o sumedenie de premii.

IMG_0036

Ingrediente
100 g migdale macinate
400 g biscuiți simpli
300 ml lapte
100 g ciocolată cu lapte
150 g margarină
2 foi de napolitana
2 linguri cacao Dr. Oetker
3 linguri zahar
2 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
1 lingurita esenta de lamaie Dr. Oetker
Pentru decor:
1 plic Duo Decor Glazură Dr. Oetker

Mod de preparare
Am macinat ¾ din biscuiti cu un robot, iar restul i-am rupt bucati. I-am pus intr-un castron, am adaugat cacaua Dr. Oetker, migdalele macinate si am amestecat.

IMG_0013
Am pus ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele, zaharul si margarina intr-o craticioara si am asezat-o pe foc. Am lasat pana s-au topit margarina si ciocolata, amestecand continuu.

IMG_0011

La final am pus peste compozitia cu ciocolata esentele de la Dr. Oetker si am turnat compozitia peste amestecul de biscuiti. Am amestecat bine.

IMG_0014
Am facut prajitura intr-o forma rotunda de 24 cm. Am taiat doua foi de napolitana rotunde cat dimensiunea formei. Am imbracat forma cu folie alimentara, am asezat o foaie de napolitana, am pus compozitia de biscuiti si am apasat cu mana foarte bine. Am acoperit cu a doua foaie, am pasat sio am dat prajitura la rece ca sa se inchege.

IMG_0012

IMG_0015

IMG_0016
Am preparat glazura de la Dr. Oetker conform indicatiilor de pe plic. Am scos prajitura pe un platou, am turnat glazura si am intins-o uniform. Am dat din nou la rece ca sa se intareasca.

IMG_0019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: