Mancare de limba cu praz si masline – reteta olteneasca

20 Noi

Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.

Reteta “Mancare de limba cu praz si masline” este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

_SMA3189

Ce ai nevoie
300 g limba de porc
1 ceapa mare
2 fire de praz
300 g masline
2-3 linguri de pasta de tomate
1 foaie de dafin, boabe de piper

sare
2 linguri ulei

Cum prepari
Limba se pune la fiert impreuna cu 2 foi de dafin, boabe de piper si putina sare. Dupa fierbere, se curata de pielita si se taie cubulete.

_SMA3108
Separat, se caleste in uleiul incins ceapa tocata marunt. Se adauga maslinele si se tin cateva minute la calit. Apoi se adauga prazul tocat rondele. intregul amestec se lasa la foc mic pana se inmoaie si prazul.

_SMA3120La sfarsit, se adauga apa in care a fiert limba, astfel incat sa fie acoperite toate ingredientele si se lasa sa fiarba la foc mic. Apoi se adauga limba taiata bucati si se lasa la fiert in continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.

_SMA3124

_SMA3126

_SMA3128
Pentru o savoare mai intensa, mancarea de limba cu praz si masline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper.
Mod de servire
Se serveste cu paine cu cartofi preparata din faina alba Gold Maya.

Despre parteneri
Derularea activitatilor din cadrul celei de-a doua editii a Campaniei “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” se realizeaza cu sprijinul brandului de morarit Gold Maya si al brandului de electrocasnice Heinner.

Prezent pe piata din Romania din anul 2000, brandul Gold Maya inglobeaza toate calitatile si valorile unui brand de morarit premium sub o eticheta traditionala. Folosind cereale atent selectionate si procesate la cele mai inalte standarde de calitate, Gold Maya ofera faina de malai grisat precum si faina de grau BL 00, BL 55 si BL 65. Cu faina Gold Maya se pot pregati retete diferite de paine, cozonac sau diferite sortimente de prajituri.

Brandul Heinner cuprinde o gama completa de electrocasnice, care vine in intampinarea nevoilor cotidiene din orice casa, sincronizand cerintele tehnologice cu confortul clientilor. Produsele se caracterizeaza prin design compact si ergonomic, completat de functii multiple pentru usurinta, eficienta si confort in utilizare. Brandul Heinner este importat si distribuit de catre Network One Distribution.

Despre Celebration Garden
Restaurantul Celebration Garden a fost deschis la inceputul anului 2010 si prezinta un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienti departe de viata agitata a orasului, oferindu-le o experienta speciala intr-un cadru relaxant si armonios, completat de specialitati culinare romanesti. Totodata, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentand garantia unei inalte calitati gastronomice si estetice furnizate de o echipa de profesionisti cu experienta.

Despre programul de educatie culinara
Campania “Descopera traditiile culinare romanesti” este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie – decembrie 2014.

in 2014 programul educational este sprijinit de 84 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Arta de a trai sanatos, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, BotosaniLife.RO, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, Dicto Simpliciter, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, Istoria Banatului, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania gateste, Romania libera, Romania pozitiva, Secretele florilor, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul http://www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
larisa.toader@traditiiculinareromanesti.ro

Un răspuns to “Mancare de limba cu praz si masline – reteta olteneasca”

  1. Mona 20 Noiembrie 2014 la 14:29 #

    Limba de porc in aceasta combinatie e o bunatate ! Ne place prazul,ne plac si condimentele folosite .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: