Cotlete de miel la gratar – reteta mediteraneana

20 Noi

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. in noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.

Reteta mediteraneana ”Cotlete de miel la gratar” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

_SMA2462

Ce ai nevoie
cotlete de miel
ulei Arpis
rosii cherry
sare
piper
sos din fructe de padure

Cum prepari
Se ung cotletelele cu ulei Arpis.

_SMA2439

Se pun pe gratarul incins, se intorc, se adauga sare si piper.

_SMA2443

Se servesc cu sos din fructe de padure si rosii cherry care au fost si ele pe gratar.

_SMA2447

Despre Bucataria Mediteraneana
Bucataria mediteraneana cuprinde traditiile culinare comune specifice celor 22 de tari mediteraneene si retete culinare simple, cu alimente putin procesate şi servite in portii mici.

Desi retetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice zonei: fructe de mare si peste, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capra iepure etc.), legume, seminte, oua si ulei de masline.

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor
Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii şi servirii mesei cuprinde vase pentru gatit, cutite, tacamuri, vase şi vesela din portelan şi ceramica şi multe alte accesorii importante in bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate in realizarea şi servirea preparatelor culinare. Designul de o conceptie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea exceptionala a materialelor, asigura o inalta durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandandu-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazda
Cucina di Eleni este un restaurant cu specific mediteranean si italian, cu un decor deosebit şi o atmosfera relaxanta. La prepararea retetelor sale, restaurantul foloseste ingrediente de cea mai buna calitate, preparand painea şi deserturile in casa. Clientii restaurantului sunt primiti cu servicii profesioniste, intr-o ambianta intima. Motto: Cucina di Eleni – locul unde revii cu drag!

Despre program
Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis si DeKassa.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook http://www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: