Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb) – reteta mediteraneana

13 Noi

Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.

Reţeta mediteraneana ”Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

”Midii cu vin alb” reprezinta un tip de mancare preparat din scoicile cu numele Mytilus galloprovincialis (midia mediteraneana). Principalele tari producatoare de midii mediteraneene sunt Spania si Italia.

Midii cu vin alb

Ce ai nevoie
1,5 kg midii mediteraneene jumatati
rosii cherry
2 linguri ulei Arpis
vin alb
1 legatura de patrunjel
6 catei usturoi
sare
piper

Cum prepari
Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie si se curata tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Se curata fiecare cochilie frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa. Se pune fiecare midie curatata in vasul cu apa curata.

Cand toate midiile sunt curatate, se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati.

Se incinge tigaia cu uleiul Arpis. Se adauga cateii de usturoi striviti si se calesc scurt. De adauga rosiile cherry si midiile mediteraneene.

_SMA2410

Se adauga vin alb. Se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust. Se asezoneaza cu patrunjel.

_SMA2419
Se servesc fierbinti, cu paine proaspata din faina Arpis si felii de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.

Despre Bucataria Mediteraneana
Bucataria mediteraneana cuprinde tradiţiile culinare comune specifice celor 22 de tari mediteraneene si retete culinare simple, cu alimente puţin procesate şi servite in porţii mici.

Desi reţetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice zonei: fructe de mare si peste, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capra iepure etc.), legume, seminte, oua si ulei de masline.

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educaţie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor
Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii şi servirii mesei cuprinde vase pentru gatit, cuţite, tacamuri, vase şi vesela din porţelan şi ceramica şi multe alte accesorii importante in bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate in realizarea şi servirea preparatelor culinare. Designul de o concepţie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea excepţionala a materialelor, asigura o inalta durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandandu-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazda
Cucina di Eleni este un restaurant cu specific mediteranean si italian, cu un decor deosebit şi o atmosfera relaxanta. La prepararea retetelor sale, restaurantul foloseste ingrediente de cea mai buna calitate, preparand painea şi deserturile in casa. Clientii restaurantului sunt primiti cu servicii profesioniste, intr-o ambianţa intima. Motto: Cucina di Eleni – locul unde revii cu drag!

Despre program
Programul de educaţie de educaţie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este iniţiat de agenţia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis si DeKassa.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tiparite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook http://www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: