Sarmale in dovleac

11 Noi

Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.

Reteta “Sarmale in dovleac” este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

_SMA3158

_SMA3172
Ce ai nevoie
1 dovleac
2 carnaciori semiafumati
300 g costita afumata sau kaizer
500 g carne trecuta prin mașina de tocat Heinner (3/4 porc si 1/4 vita)
100 g orez cu bob rotund
1 punga de malai Gold Maya
2 linguri ulei
3 cepe
bulion
sare si piper
frunze de dafin
cimbru
varza murata

Cum prepari
Se caleste ceapa in ulei, pana prinde o culoare usor aurie, dupa care se adauga orezul spalat si se mai lasa un minut pe foc, amestecand continuu. Se adauga peste orez si ceapa bulionul si condimentele, dupa gust, se amesteca bine si se lasa la racit.

_SMA3013

Dupa ce amestecul s-a racit se adauga peste carnea trecuta prin masina de tocat Heinner si se amesteca. Dupa ce amestecul este gata, se trece la infasurarea acestuia in foi de varza.

 

_SMA3020

Se aseaza sarmalele intr-o oala in care ai pus fruza de varza tocata la fund si se fierb aproximativ o ora.

_SMA3031

Separat se ia un dovleac si se scobeste. Se aseaza sarmalele fierte in dovleac, iar deasupra lor se pune costita afumata, foile de dafin si cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adauga si carnaciorii semiafumati.

_SMA3057

Dovleacul se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund. Sarmalutele in dovleac se servesc cu mamaliguta preparata din malai Gold Maya.

_SMA3059

Despre parteneri
Derularea activitatilor din cadrul celei de-a doua editii a Campaniei “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” se realizeaza cu sprijinul brandului de morarit Gold Maya si al brandului de electrocasnice Heinner.

Prezent pe piata din Romania din anul 2000, brandul Gold Maya inglobeaza toate calitatile si valorile unui brand de morarit premium sub o eticheta traditionala. Folosind cereale atent selectionate si procesate la cele mai inalte standarde de calitate, Gold Maya ofera faina de malai grisat precum si faina de grau BL 00, BL 55 si BL 65. Cu faina Gold Maya se pot pregati retete diferite de paine, cozonac sau diferite sortimente de prajituri.

Brandul Heinner cuprinde o gama completa de electrocasnice, care vine in intampinarea nevoilor cotidiene din orice casa, sincronizand cerintele tehnologice cu confortul clientilor. Produsele se caracterizeaza prin design compact si ergonomic, completat de functii multiple pentru usurinta, eficienta si confort in utilizare. Brandul Heinner este importat si distribuit de catre Network One Distribution.

Despre Celebration Garden
Restaurantul Celebration Garden a fost deschis la inceputul anului 2010 si prezinta un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienti departe de viata agitata a orasului, oferindu-le o experienta speciala intr-un cadru relaxant si armonios, completat de specialitati culinare romanesti. Totodata, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentand garantia unei inalte calitati gastronomice si estetice furnizate de o echipa de profesionisti cu experienta.

Despre programul de educatie culinara
Campania “Descopera traditiile culinare romanesti” este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie – decembrie 2014.

In 2014 programul educational este sprijinit de 84 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Arta de a trai sanatos, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, BotosaniLife.RO, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, Dicto Simpliciter, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, Istoria Banatului, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania gateste, Romania libera, Romania pozitiva, Secretele florilor, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul http://www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
larisa.toader@traditiiculinareromanesti.ro

2 Răspunsuri to “Sarmale in dovleac”

  1. Maria 11 Noiembrie 2014 la 12:04 #

    Cata migala ! Desigur , o bunatate ! In dovleac, n-am incercat niciodata,dar timpul nu-i trecut !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: