Coasta de porc fripta la gratar – reteta germana

19 Sep

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.

Reteta germana ”Coasta de porc fripta la gratar” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.

_SMA1900Ce ai nevoie
2 coaste de porc
Pentru marinata
½ ceasca vin rosu
2 lingurite ulei Arpis
sare
2-3 catei usturoi
maghiran
salvie
ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)

Cum prepari
Pentru marinata, se pune vinul intr-un bol, se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cateii de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine. Pui coastele si amesteci bine.

_SMA1878

Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

_SMA1890

Coastele de porc se servesc cu sos barbeque.

Secretul Bucatarului

Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita.

Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt.

Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform.

Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor
Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii si servirii mesei cuprinde vase pentru gatit, cutite, tacamuri, vase si vesela din portelan si ceramica si multe alte accesorii importante in bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate in realizarea si servirea preparatelor culinare. Designul de o conceptie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea exceptionala a materialelor, asigura o inalta durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandandu-le ca foarte practice.

Partener
Casa de Vinuri Alese este o companie de nisa specializata in comercializarea segmentului de vinuri Premium si caracterizata prin unicitate, pasiune si ambitia de a face lucrurile perfect. Gama de vinuri oferita de companie se bazeaza pe vinuri Premium importate din Italia. Deviza companiei: Expertii vinului italian.

Restaurantul Gazda
Bierhaus67 este o berarie germana cu bere si ambianta autentic bavareza
Pentru iubitorii mincarii de provenienta germana, beraria ofera un meniu german cu preturi accesibile. Ciolanul de porc servit cu varza calita si carnatii traditionali bavarezi care merg bine cu salata de cartofi sunt printre preferatele clientilor. Motto-ul berariei: La un metru de bere si o masa buna, toata lumea se aduna!

Despre program
Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 80 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook http://www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

4 Răspunsuri to “Coasta de porc fripta la gratar – reteta germana”

  1. Iancu Lubita 22 Septembrie 2014 la 15:13 #

    Imi place mult ce ai facut aici!!

  2. Monica 27 Septembrie 2014 la 14:53 #

    Ne place reteta, i-am aratat-o sotului si e incantat ! E drept ca necesita timp dar rezultatul e minunat ! Va pup !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: