Gogosari in otet

17 Sep

Este o reteta de gogosari dulci-acrisori care se face foarte usor. Ii fac in fiecare an si sunt foarte apreciati. Merita sa-i preparati!

shutterstock_37511290
Ce ai nevoie
3 kg gogosari curatati de cotoare
500 ml otet
250 g zahar
1 lingura rasa de sare grunjoasa
boabe de mustar
boabe de piper
3 morcovi

Cum prepari
Am pus gogosarii spalati si curatati de cotoare intr-un lighean mai mare impreuna cu sarea, zaharul si otetul. Am adaugat rondele de morcovi, am amestecat, am acoperit cu un prosop si i-am lasat 24 de ore. Am mai amestecat din cand in cand. Cred ca de 4-5 ori in cele 24 de ore.
Dupa 24 de ore am asezat gogosarii si rondelele de morcovi in borcane sterilizate cu zeama lasata, cu boabe de mustar si piperr, le-am inchis ermetic si le-am asezat pe tava aragazului. Le-am introdus in cuptor, am aprins focul si le-am lasat 5 minute din momentul in care lichidul a inceput sa fiarba. Am stins cuptorul si le-am lasat sa se raceasca in cuptor.

3 Răspunsuri to “Gogosari in otet”

  1. anca 17 Septembrie 2014 la 13:38 #

    multumim….interesanta si usor de facut mai ales pentru cele care stau rau cu timpul.

  2. NICA Mihaela 19 Noiembrie 2014 la 20:25 #

    Noi am pus deja murături a mai rămas a mai rămas cele care nu sau preparat deoarece nu mai avem timp nici de prepararea mîncărurilor.De ce avem mar probleme cu domni –
    şoara noastă. Este în clasa aVI-aA, şI vreau să vă spun că nu mai avem timp nici pentru gătit. Asta este.
    Aici îmi iau rămas bun de la d-ră şi dacă nu osă ne mai auzim pe Net
    Vă sun ,, UN CRĂCIUN Frumos şi Darnic”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: