Fish & Shrimp – reteta japoneaza

23 Iul

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.

Reteta japoneza ”Fish & Shrimp” a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.

Fish & Shrimp este o combinatie de creveti, somon si legume trase la tigaie.

_SMA2733

Ce ai nevoie

Pentru 3 creveti tempura:
3 creveti proaspeti
faina Arpis
1 galbenus de ou
ulei Arpis pentru prajit
putine condimente asiatice Tempura
sare
piper
apa

Pentru Fish & shrimp:
legume diverse (morcov, vanata, dovlecel, ardei gras)
crevetii tempura
somon
ulei Arpis
sos dulce-acrisor
taietei de orez pentru servire
coriandru

Mod de preparare creveti tempura:

_SMA2677
Se spala crevetii bine si se curata.

Se pregateste un amestec din condimente asiatice Tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.

Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in baie de ulei Arpis, intr-o cratita cu interior ceramic DeKassa.

_SMA2713

Mod de preparare Fish & Shrimp
Crevetii tempura si somonul se trag in tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu putin ulei Arpis, apoi se adauga legumele si se tin pe foc pana ce se calesc. Apoi se adauga putin sos dulce acrisor pentru aromatizare.

_SMA2722

_SMA2726

Mod de servire
Se aseaza pe farfurie alaturi de taitei de orez si coriandru.

Secretul bucatarului
Pentru a economisi ulei, precum si pentru a evita lipirea crevetilor si a somonului, va recomandam sa folositi o tigaie antiaderenta, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic DeKassa.

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor
Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii si servirii mesei cuprinde vase pentru gatit, cutite, tacamuri, vase si vesela din portelan si ceramica si multe alte accesorii importante in bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate in realizarea si servirea preparatelor culinare. Designul de o conceptie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea exceptionala a materialelor, asigura o inalta durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandandu-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazda
Sushi Ko este singurul lant de restaurante cu specific japonez din Romania. Primul restaurant Sushiko a fost deschis in iulie 2009, localizat in Centrul vechi, in cea mai circulata zona turistica a orasului, este loc plin de viata si agitatie, in special in timpul serii.

Despre program
Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis si DeKassa.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 78 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook http://www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: