Muschiulet de vitel cu pastel de legume

12 Iun

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.

Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.

Muschiulet de vitel cu pastel de legume

Ce ai nevoie
Muschiulet de vitel
Legume (dovlecel, zuchini, praz, telina, morcov, fasole galbena)
O crenguta de Rozmarin verde
Ulei de masline Arpis
Sos de soia
Sare
Piper
Zeama de lamaie

Cum prepari
Muschiuletul de vitel se taie in patru bucati egale, se pune intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline Arpis si se prajeste mediu pe ambele parti.

3

Se opreste focul si se adauga un amestec din ulei de masline, sos de soia, zeama de lamaie, sare si piper alb. Carnea se va lasa la macerat pana la servire in acest sos.

8

Legumele se curata, se spala, se taie cuburi sau dupa preferinta si se pun la fiert in ordinea urmatoare: mai intai telina si morcovul, apoi, dupa cateva minute, se adauga dovlecelul zuchini, prazul, rozmarin si fasolea taiata fideluta. Legumele se fierb pana se ”patrund” dar raman tari.

9
Mod de servire
Dupa ce legumele s-au patruns, se scurg bine de apa si se aranjeaza pe un platou.

Muschiuletul si sosul se vor pune din nou pe foc pana ce scade sosul si se vor adauga peste legume.

11

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Restaurantul Gazda
In iunie, programul de educatie culinara este sprijinit de Restaurantul Tirol al carui motto este ”Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare!” – George Bernard Shaw.
Restaurantul Tirol din Sinaia are toate calitatile pentru a crea atmosfera oraselor tiroleze, inconjurate de munti cu creste inzapezite, savurand gastronomia specifica zonei Alpilor.
In cadrul restaurantului clientii vor putea testa Fondue-ul Bourguinnone – o specialitate din zona Tirolului elvetian, fondue-ul din branza – care are la baza o reteta veche de peste 600 de ani, vor putea pregati singuri muschiul de vita pe piatra incinsa, vor putea gusta schnitzelul vienez, servit in stil tirolez cu dulceata de fructe de padure si salata de cartofi.
Specialitatea casei in restaurantul Tirol din Sinaia este supa de rasol de vita cu taitei dar pot fi testate si salate, platouri vanatoresti sau afumaturi specifice Tirolului.
Tirol este o zona geografica aparte, marginita de regiuni extrem de frumoase precum provinciile Salzburg si Carintia in partea estica, Elvetia si Voralberg in partea vestica si Germania in nord. Casute mici ascunse parca printre dealuri, asezari linistite intinse de-a lungul poalelor Alpilor si piscuri acoperite cu zapada sunt doar cateva elemente ce alcatuiesc peisajul Tirolului.
Mozart, Christian Doppler, Cristalele Swarovski, valsul tirolez sau snapsul tirolez, sunt cateva exemple celebre din ansamblul cultural al zonei.
Gastronomia, element cultural si istoric al locului, este extrem de variata.
Adi Werner, bucatar-sef la Saint Christophe Arlberg, un local din anul 1386, descria la acea vreme gastronomia Tirolului ca: “un tot indisociabil, care se compune din ambianta, servicii si specialitati tipice”, caracteristici pe care provincia le-a pastrat pana in ziua de azi.

Despre program
Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 78 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu/wp sau blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

2 Răspunsuri to “Muschiulet de vitel cu pastel de legume”

  1. simonacallas 12 Iunie 2014 la 10:15 #

    Delicios preparat, superba prezentare. Cu G.B. Shaw sunt perfect de acord, dragostea pentru mancare e sublima, absoluta si fara sfarsit🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: