Salata cu tofu si frunze de telina

25 Apr

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.

Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

8

Ingrediente
10 ml ulei dulce de susan sau ulei de porumb Arpis
3 bucati de ciuperci urechi de lemn
2 bucati de branza tofu deshidratata
2 catei de usturoi
tije de telina verde
Sare dupa gust
1 lingurita de otet negru (balsamic) Arpis
½ lingura de fructe de goji
Castravete proaspat

Mod de preparare

1
Intr-un woc se pune apa la fiert si se adauga branza tofu deshidratata, ciupercile, telina, fructele de goji si se lasa timp de 3 minute, pana cand apa incepe sa dea in clocot. Se scurg si se pun intrun castron.

2

Se adauga uleiul Arpis, usturoiul pisat, sare si se amesteca.

5

Se asaza salata pe o farfurie decorata cu castravete si se stropesc cu otetul negru Arpis.

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Restaurantul Gazda
In aprilie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing.

In 1980, in urma unei vizite a lui Nicolae Ceausescu in China a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc in Romania. Cei patru bucatari chinezi special trimisi din China, la solicitarea expresa a lui Nicolae Ceausescu, pentru a deschide Restaurantul Nan Jing, au instruit prima generattie de bucatari romani specializati in bucatele care inca sunt pregatite si servite in restaurantul Nan Jing.

Pana in 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atat din Bucuresti, cat si din intreaga tara.

Unii dintre ospatarii si bucatarii care in 1980 erau tineri angajati ai acestui local de elita inca lucreaza in restaurant. Condusi de Yong, seful chinez, personalul restaurantului este la dispozitia clientilor pentru a transforma fiecare vizita in momente placute de relaxare.

Nan Jing, primul restaurant chinezesc din Romania, este in topul preferintelor bucurestenilor inca din 1980 si a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri si recomandari pentru preparatele si servirea de calitate. Cu reputatia unui local de elita, Nan Jing este vizitat in mod frecvent de numeroase personalitati.

Despre program
Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu/wp sau blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

Anunțuri

2 răspunsuri to “Salata cu tofu si frunze de telina”

  1. anonima 25 Aprilie 2014 la 14:00 #

    Imi plac foarte mult postarile tale, Mariana Robescu. Iti doresc sa ai succes in tot ceea ce faci 🙂

    • retetelemarianei 28 Aprilie 2014 la 07:29 #

      Multumesc mult pentru aprecieri. Te pup si daca ai nelamuriri vreodata iti raspund cu mare drag.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: