Prajitura cu bulion

25 Apr

De Paste, pe langa cozonac, pasca si o rulada de napolitana am preparat si aceasta prajitura, care este spornica si absolut delicioasa.
IMG_0036 Ce ai nevoie
Pentru foi
300 g zahar
400 ml ulei
4 linguri pasta de tomate
1 lingura amoniac stins cu zeama de lamaie
2 oua
2 linguri smantana
1 kg faina alba Arpis
1 praf de sare
Pentru crema
1 l lapte
9 linguri rase gris Arpis
250 g zahar pudra
200 g unt moale
2 fiole esenta de vanilie
400 g gem de fructe de padure sau orice gem iti place

Cum prepari
Pentru foi, am cernut faina intr-un castron, iar pe una din margini am pus restul ingredientelor. Am amestecat bine, dupa care am inceput sa incorporez faina, framantand un aluat potrivit de tare. L-am lasat sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider.

IMG_0008

IMG_0010

Am impartit aluatul in patru. Am presarat fundul unei tavi de aragaz cu faina si am intins pe ea o parte de aluat. Daca o intinzi pe masa se rupe cand o muti pe tava. Am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 12 minute. Cand foaia se rumeneste pe margini este gata. Am desprins-o usor cu un cutit si i-am dat drumul la fel de usor pe masa. Am procedat la fel si cu restul foilor, dupa care le-am lasat sa se raceasca.

IMG_0017

IMG_0018

Pentru crema, am pus laptele la fiert cu un praf de sare si cand a inceput sa fiarba am pus grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Am fiert pana s-a ingrosat apoi l-am lasat sa se raceasca.
Am mixat spuma untul cu zaharul pudra, apoi am adaugat treptat grisul racit. Am mixat la viteza mica. La final, am adaugat esenta de vanilie si am omogenizat.

IMG_0012

IMG_0020

Am uns prima foaie cu jumatate din crema, am acoperit cu a doua foaie, am intins gemul, alta foaie, crema ramasa si foaie deasupra. Am lasat prajitura la temperatura camerei pana s-au inmuiat foile, dupa care am introdus-o in frigider.

IMG_0022

IMG_0023
Am taia-o bucati, am presarat-o cu zahar pudra si am servit-o.

3 Răspunsuri to “Prajitura cu bulion”

  1. nicoleta 25 Aprilie 2014 la 15:03 #

    Super, abia astept sa o fac si eu, urmatoarea praji asta este:) Te pupic dulcic!

  2. kintsch diana 25 Aprilie 2014 la 18:29 #

    Tare bine arata prajitura! Imi place reteta pentru ca e pentru o tava mare, sa ajunga la toata lumea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: