Tort de Paste cu ness

11 Apr

Dragele mele, pentru ca am primit de la prietenii mei de Dr. Oetker mai multe produse, pe langa Rulada de biscuiti postata deja, am pregatit si un Tort delicios de Paste. Il puteti face de Sarbatori si cu siguranta o sa primiti aprecieri.

IMG_0025
Ce ai nevoie
Pentru blat
7 oua
7 linguri zahar
3 linguri cacao Dr. Oetker
4 linguri faina
Pentru crema
500 ml lapte
12 linguri zahar
4 galbenusuri
3 linguri amidon de porumb Dr. Oetker
4 lingurite ness
400 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina alba Dr. Oetker
Pentru sirop
500 ml apa
1 cana zahar
1 sticluta esenta de cafea Dr. Oetker
Pentru décor
sticksuri de napolitana
ousoare de ciocolata
200 ml frisca lichida
margarete de napolitana de la Dr. Oetker

Cum prepari
Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugi zaharul si bati pana se topeste. Pui galbenusurile treptat, mixand bine dupa fiecare. La final pui faina cernuta cu pudra de cacao si amesteci usor cu o lingura de lemn, de jos in sus.

IMG_0001

IMG_0002
Pui aluatul intr-o forma de tort cu pereti detasabili imbracata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, depinde de cuptor. Il lasi sa se raceasca, dupa care il tai in trei.
Faci un sirop din apa si zahar, iar la final adaugi esenta de cafea si-l dai sa se raceasca.

IMG_0003

IMG_0004
Pui gelatina la inmuiat in 150 ml de lapte pentru 30 de minute. Pentru crema, intr-o cratita cu fundul gros amesteci laptele cu zaharul, galbenusurile si amidonul de porumb. O asezi pe foc mic si lasi pana crema se ingroasa, avand grija sa amesteci in ea sa nu se lipeasca.

IMG_0007

Dai vasul deoparte, pui nessul dizolvat in putin lapte, gelatina inmuiata, omogenizezi bine si lasi crema sa se raceasca. Eu am pus cratita pe un alt vas cu apa rece. Bati frisca tare si adaugi in ea crema de ness treptat.

IMG_0012
Asezi prima parte de blat, o insiropezi si intinzi jumatate din crema. Pui a doua parte de blat, o insiropezi si intinzi restul de crema. Acoperi cu a treia parte de blat si o insiropezi.

IMG_0015
Imbraci tortul cu frisca batuta si lipesti pe margine sticksuri de napolitana. Decorezi tortul deasupra cu margarete, ousoare de ciocolata si cateva sticksuri taiate bucati mici.
Dai tortul la rece cateva ore inainte sa-l servesti.

IMG_0016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: