Crema de zahar cu mere

5 Mar

Crema de zahar ars este un desert pe care foarte multe persoane il adora. Eu am incercat si varianta cu mere. Iata ce a iesit:

IMG_0089

Ce ai nevoie

1 l lapte

8 oua

15 linguri zahar

4 mere potrivite

50 g unt

2 linguri amidon de porumb

1 fiola esenta de vanilie

1 lamaie

Cum prepari

Am curatat merele de coaja si de seminte si le-am taiat cubulete. Le-am stropit cu zeama de la lamaie dupa ce am ras coaja.

IMG_0054

Am batut ouale cu 5 linguri de zahar pana au devenit o crema. Am pus amidonul de porumb si am amestecat.

IMG_0055

Am adaugat peste oua laptele, coaja de lamaie, esenta, am amestecat bine si am lasat deoparte compozitia.

IMG_0056

Am pus intr-o craticioara 10 linguri de zahar si l-am caramelizat.

IMG_0057

IMG_0058

Am rasturnat caramelul intr-un vas de yena si am tapetat fundul si peretii vasului numai pana la jumatate. Am lasat sa se raceasca, dupa care am uns tot vasul cu unt.

IMG_0059

Am strecurat compozitia de lapte in vas, am pus deasupra merele si l-am introdus in cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc mic.

IMG_0060

IMG_0061

Am lasat crema sa se raceasca bine si am servit-o.

IMG_0069

8 Răspunsuri to “Crema de zahar cu mere”

  1. Madalina 5 Martie 2014 la 15:20 #

    E buna rau! Mai fac si eu! Combinatia merge de minune!🙂

  2. Monica 7 Martie 2014 la 13:39 #

    Varianta aceasta nu am facut-o pana acum.Se trece in caiet.Multumesc!

  3. alexandra georgescu 21 Mai 2014 la 16:29 #

    va rog,imi spuneti unde ati gasit amidon de porumb? va multumesc mult

    • retetelemarianei 22 Mai 2014 la 08:58 #

      Buna Alexandra. Amidonul de porumb folosit de mine este de la DR. Oetker si l-am luat din Carrefour. se gaseste la raionul cu esente, lapte praf, budinci, creme de prajituri. Este la cutie de carton.

      • alexandra georgescu 26 Mai 2014 la 10:04 #

        sarut-mana! m-ati ajutat mult! am vazut ca este cerut in muuuulte retete,iar eu am renuntat sa le fac tocmai din acest motiv! va multumesc inca odata!

      • retetelemarianei 26 Mai 2014 la 12:42 #

        Nu ai pentru ce sa-mi multumesti Alexandra. Cu mare drag! Cand mai ai nevoie de ajutor, iti stau la dispozitie. Pupici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: