Risotto al negro di seppie

27 Feb

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.

Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata pe 27 februarie 2014, de la ora 19.00, cu 30% reducere, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

unnamedCAIH13OK

Ce ai nevoie

160 g orez
30 g ceapa
50 ml vin alb
5 g cerneala de sepie
100 ml supa de peste
20 g unt
putin ulei de masline Arpis
sare, piper, dupa gust
200 g calamari necuratati

Cum prepari

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei de masline Arpis. Se adauga orezul, vinul alb si calamarii.

unnamedCAFITLIE

 

 

Compozitia se lasa pe foc pana scade putin, apoi se adauga supa de peste si cerneala de sepie.

unnamedCAS7YH0C

unnamedCA1OF16R

unnamedCA8NYZTX

Se amesteca in permanenta pentru a se evita lipirea orezului. Se adauga sare si se lasa la fiert 12-14 minute. La final se adauga untul.

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Restaurantul Gazda
In ianuarie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul italian Il Corso.

Restaurantul IL CORSO va invita intr-un decor deosebit pentru a gusta din traditia artei culinare italiene. Lumina naturala, care scalda placut mesele, spatiu vitrat larg dar si culorile calde si deschise va intampina din momentul in care pasiti pe usa restaurantului. Decorul este simplu cu usoare accente de design minimalist.

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.russenart.ro sau blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: