Paturi – reteta traditionala din Ardeal

21 Feb

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta traditionala din Ardeal “Paturi” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.

unnamedCA4B61AQ

Ce ai nevoie
faina de malai Gold Maya,
carnati de casa,
branza de oaie framantata cu sare,
untura – pentru prajit
cartofi
lapte acru (iaurt) de oaie – pentru servire

Cum prepari
Se face o mamaliga tare din faina Gold Maya si se lasa sa se raceasca.

unnamedCAQXSP31

Se prajesc cartofii si carnatul taiati rondele in untura de porc.

unnamedCAXTNZEY

unnamedCAIJB9MZ
Se framanta branza sau se da pe razatoare.

Se taie mamaliga felii. Se pune un strat de mamaliga, un strat de branza, presarata, un strat de rondele de carnati, unul de cartofi, dupa care iar un rand de mamaliga, branza si carnati, in functie de cate ”paturi” va avea produsul final.

unnamedCAJ7E4O1

Mod de servire
Se serveste cu iaurt de oaie sau de vaca, acrisor.

Secretul bucatarului
Pentru un plus de savoare, ”Paturile” se ”pregatesc” intr-un vas de yena sau un castron care se pune cateva minute la cuptor pentru ca branza sa se topeasca. Suplimentar, in fiecare strat se adauga cartofi prajiti si se toarna cu lingura untura.

Despre parteneri
Din ianuarie 2014, derularea activitatilor din cadrul Caravanei “Descopera traditiile culinare romanesti!” se realizeaza cu sprijinul brandului de morarit Gold Maya si al brandului de condimente Kotanyi Romania.

Prezent pe piata din Romania din anul 2000, brandul Gold Maya inglobeaza toate calitatile si valorile unui brand de morarit premium sub o eticheta traditionala. Folosind cereale atent selectionate si procesate la cele mai inalte standarde de calitate, Gold Maya ofera faina de malai grisat precum si faina de grau BL 00, BL 55 si BL 65. Cu faina Gold Maya se pot pregati retete traditionale, produse de panificatie, patiserie etc.

Infiintata in 1881, compania Kotanyi ofera peste 4.500 de produse catre clienti din mai mult de 20 de tari diferite. Din 1981, compania este condusa de Erwin Kotanyi. Intotdeauna preocupat de cea mai buna calitate a produselor, Kotányi isi testeaza regulat produsele: in Mai 2003 Kotányi implementeaza sistemul de certificare a calitatii ISO, o inalta apreciere pe piata produselor alimentare.

Despre programul de educatie culinara
Caravana “Descopera traditiile culinare romanesti” este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie – decembrie 2014.

In 2014 programul educational este sprijinit de 75 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Retetele traditionale ardelenesti au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio.

Retetele traditionale ardelenesti promovate in cadrul proiectului au fost primite de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Vila Honor si Pensiunea Valea Mariilor din Ardeal.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul http://www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
contact@traditiiculinareromanesti.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: