Ton Tataki cu piure de broccoli

12 Feb

Reteta face parte din programul de educație culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Restaurantul Il Corso.

Reteta italiană a fost oferită și preparată de Restaurant Il Corso și poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, București, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

unnamedCAZSLGV5

Ce ai nevoie
Pentru prepararea tonului
200 g ton roşu shasimi
10 g cuişoare
10 g piper negru
50 ml ulei de măsline Arpis
sare, după gust

Pentru piure
60 g cartofi
120 g broccoli
20 g unt
20 ml lapte
sare, după gust
piper, după gust

Cum prepari
Pentru tonul tataki, pisezi cuisoarele si piperul. Treci tonul prin amestecul de condimente şi se pune la sotat pe toate părţile, până capătă o crustă arămie, într-o tigaie cu ulei Arpis încins. La sfârşit tai tonul în 6-7 felii egale.

unnamedCAYJXMTT

unnamedCAOR5IQT

unnamedCA7UKNSB

unnamedCAPA3R6M

unnamedCALY4PXU

Pentru piure, fierbi separat cartofii si broccoli. După fierbere, lasi legumele la scurs, le pui intr-un castron, adaugi untul si laptele si mixezi pana cand obtii o pasta omogena. Condimentezi cu sare si piper.
Servesti tonul alaturi de piureul de broccoli si cartofi.

unnamedCAZ7GUN4

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul Gazdă
În ianuarie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul italian Il Corso.

Restaurantul IL CORSO vă invită într-un decor deosebit pentru a gusta din tradiția artei culinare italiene. Lumina naturală, care scaldă plăcut mesele, spațiu vitrat larg dar și culorile calde și deschise vă întâmpină din momentul în care pășiți pe ușa restaurantului. Decorul este simplu cu ușoare accente de design minimalist.

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Arges TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.russenart.ro sau blogul http://www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Contact
Larisa Toader
Russenart Communications
Larisa.toader@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: