Chiftele din carne de pui in sos picant (Murgh kofla curry)

20 Ian

Asa cum va spuneam saptamana trecuta, de astazi incepem calatoria in bucatariile lumii. Azi, o reteta indiana.

 Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

 Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

 

7

6

Ingrediente 

Pentru chiftele (Kofla Mixture)

½ kg carne de pui tocata

½ lingurita de seminte de chimion

½ lingurita de coriandru pudra (macinat)

½  lingurita chimion pudra (macinat)

½ lingurita de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara)

ulei de porumb Arpis-pentru prajit

Pentru sos

2 cepe

2 rosii

1 lingura smantana

1 baton de scortisoara

1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir

½ lingurita de chilli rosu  pudra

1 lingurita de coriandru pudra

1 lingurita chimion pudra

3 cuisoare

2 seminte de cardamon verde

1 samanta de cardamon negru

1/lingurita de turmeric

sare dupa gust

 

Mod de preparare

Pentru kofla mixture, se pune carnea intr-un bol, se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine. Se ia din compozitia rezultata si se formeaza chiftele mici si rotunde (15 bucati), dupa care se prajesc in ulei incins Arpis.

2

Pentru sos, se pun la incins 3 linguri de ulei Arpis intr-o tigaie mai mare. Cand s-a incins se  adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit pana devine moale si transparenta. Se pune o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se lasa la inabusit la foc mic timp de un minut. Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.

3

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei Arpis, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.

5

Se orneaza deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir. Se servesc cu orez.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

 

Restaurantul Gazda

In ianuarie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul indian Taj.

Taj Restaurant reprezinta de 11 ani bucataria indiana in Bucuresti, castigand in ultimii doi ani titlul de „Cel mai bun restaurant indian din Bucuresti”, decernat in cadrul concursului Eating & Drinking Awards. In 2010 Restaurantul Taj a castigat premiul: “Cel mai popular restaurant din Bucuresti”.

 

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania. Programul va fi derulat in perioada ianuarie – noiembrie 2014 cu sprijinul a 46 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, DiasporaLive.ro, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Online Sudent, Papa bun, Pap Tot, Restograf, Romania Pozitiva, Retetele Marianei, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

 

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

 

Contact

Larisa Toader

Russenart Communications

Larisa.toader@russenart.ro

 

4 Răspunsuri to “Chiftele din carne de pui in sos picant (Murgh kofla curry)”

  1. danaszocs 20 Ianuarie 2014 la 10:43 #

    Minunata reteta! Exact pe gustul meu!!!!!
    Puuupp!!!!!!!

    • retetelemarianei 20 Ianuarie 2014 la 12:37 #

      Pup si eu Danuta. Daca o faci sa-mi spui cum a iesit.

      • danaszocs 20 Ianuarie 2014 la 13:12 #

        O trec pe lista cu ” de facut” :)…

  2. Lubita 22 Ianuarie 2014 la 16:13 #

    Waw,ce minunate si gustoase trebuie sa fie!!si mie-mi plac asemenea condimente!
    Pup Mariana!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: