Baclava

25 Noi

Este o reteta pe care am gasit-o pe blogul Laurei Sava. Pentru ca am pregatit-o intr-o tava mai mare, am modificat putin cantitatea ingredientelor. Am folosit o tava de yena http://www.yena.ro/tava-yena-friptura-cozonac, pe care v-o recomand. Laura, foarte buna, multumesc pentru reteta.

 IMG_0017
Ce ai nevoie
400 g foi de placinta
150 ml ulei de masline
500 g nuca macinata
2 lingurite scortisoara
100 g zahar
Pentru sirop
700 ml apa
250 g miere
100 g zahar
zeama de la o lamaie

Cum prepari
Am scos foile de placinta din congelator pentru a se dezgheta. Intr-o craticioara, am amestecat apa cu mierea, zaharul si zeama de lamaie si am pus-o pe foc. Am lasat siropul sa fiarba 15 minute, dupa care l-am dat sa se raceasca.

IMG_0010
Intr-un castron, am amestecat nucile macinate cu zaharul si scortisoara.

IMG_0003
Am uns o tava de yena cu ulei si am asezat pe fundul ei 5 foi de placinta, ungandu-le pe fiecare in parte cu ulei.

IMG_0004
Am presarat o parte din amestecul de nuci si am acoperit cu 4 foi, unse si acestea, pe rand, cu ulei. Am continuat in acest fel pana am terminat toate ingredientele. Deasupra trebuie sa ai foi.

IMG_0005

IMG_0006
Am taiat bacalavaua patrate cu un cutit bine ascutit . Am uns-o cu uleiul ramas si am introdus-o in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

IMG_0007
Am scos tava din cuptor, am turnat siropul rece, avand grija sa-l torn uniform. Am acoperit tava cu un prosop si am lasat-o asa 5 minute, pentru ca baclavaua sa absoarba tot siropul.

IMG_0009

IMG_0011

6 Răspunsuri to “Baclava”

  1. Laura Sava 25 Noiembrie 2013 la 12:57 #

    Mariana draga, ma bucur tare mult ca baclavaua mea m-a adus aici, la tine.Te voi vizita de-acum, cu pofta!!!🙂
    Spor in continuare la faurit bunatati, si multi pupici!!!

  2. andreeadenisa0 25 Noiembrie 2013 la 14:20 #

    Mmm ce buna trebuie sa fie!!

  3. simonacallas 22 Iunie 2015 la 16:52 #

    Ador baclavaua, si reteta seamana cu cea pe care o am eu de la o turcoaica din Dobrogea🙂 Arata super, felicitari!

    • retetelemarianei 23 Iunie 2015 la 12:25 #

      Buna Simona. Si mie imi place foarte tare, dar din pacate nu o mananc foarte des. Kilogramele la mine se pun asa de repede…
      Te pup dulce

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: