Placinta cu dovleac si foi fragede

4 Noi

Este timpul dovleacului si m-am gandit sa mai prepar o placinta. Este preferata mea alaturi de cea de mere.

IMG_0027
Ce ai nevoie
Pentru aluat
14 linguri lapte
6 linguri ulei
1 ou
8 linguri zahar
1 fiola esenta de vanilie
1 pliculet praf de copt
faina cat cuprinde (circa 400 g)
Pentru umplutura
1,5 kg dovleac curatat
1 cana zahar
2 lingurite scortisoara macinata
2 linguri pesmet
zahar pudra pentru decor

Cum prepari
Amesteci intr-un lighenas lapetele cu uleiul, oul, zaharul, esenta si praful de copt. Adaugi faina treptat si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il imparti in doua.
Dai dovleacul curatat pe razatoarea mare si il amesteci cu zaharul si scortisoara.

IMG_0014

Eu am copt placinta intr-o tava de 30×35 cm. Intinzi o foaie si o asezi in tava unsa si tapetata si presari deasupra pesmetul. Pui dovleacul, acoperi cu a doua foaie, pe care o intepi cu furculita din loc in loc.

IMG_0015

IMG_0016

IMG_0017
O introduci in cuptorul incins pana se rumeneste frumos deasupra. Scoti tava din cuptor, o presari cu zahar pudra, o lasi sa se raceasca foarte bine, dupa care o tai bucati si o servesti.

IMG_0018

IMG_0025

2 Răspunsuri to “Placinta cu dovleac si foi fragede”

  1. crisg 25 Octombrie 2015 la 19:26 #

    Multumesc, a iesit foarte buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: