Supa de spanac cu ochiuri romanesti – reteta traditionala din Maramures

22 Oct

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta maramureseana ”Supa de spanac cu ochiuri romanesti” a fost primita de la Alina Pop, proprietar si autor al blogului Dulce si Sarat, Retete culinare ilustrate, dulci sau sarate si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

12

Ce ai nevoie
50 g slaninuta afumata taiata cubulete
2 linguri de ulei Arpis
1 lingurita de boia
1 lingura de faina Arpis
400 ml smantana grasa
1 kg spanac proaspat sau congelat
1 lingura de condiment baza pentru mancare cu legume
1 lingurita de piper
5-6 oua
sare dupa gust

Cum prepari
Prajiti slaninuta taiata cubulete, in cele 2 linguri de ulei Arpis, la foc mic.
Dupa ce slanina incepe sa se rumeneasca, adaugati boiaua si faina alba Arpis si prajiti putin la foc mic.
Intre timp, omogenizati foarte bine smantana cu un praf de sare si aproximativ o cana de apa calda. Adaugati smantana in oala si mai turnati apa calda, lasand loc insa pentru spanac.

07
Puneti putina apa, apoi spanacul si mai adaugati apa daca este nevoie.
Adaugati condimentul baza pentru mancare si piperul si lasati oala sa dea in clocot pe foc mediu. Daca mai este nevoie de sare mai adaugati putina (Gustati!).

09
Spanacul nu are nevoie decat de cateva minute ca sa fie fiert. Dupa ce este pe jumatate fiert, adaugati ouale. Spargeti fiecare ou intr-un bol sau pe o farfurie si dati-le drumul in supa fierbinte, cu grija ca sa nu se dezintegreze.
Fierbeti supa de spanac cu oua inca 5 minute, pana ce ouale sunt facute si in interior.
Supa de spanac cu ochiuri romanesti poate fi felul principal la o masa usoara sau la cina.

Secretul bucatarului: Ouale se pun intregi in supa si se fierb la foc mic, altminteri risca sa se dezintegreze.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 si este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Marius Dragne Food Photographer, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Retetele traditionale din Maramures au fost puse la dispozitia proiectului de Pensiunea Ideal, Complex Lostrita si Pop Alina, bloger culinar Dulce si Sarat.

Retete fotografiate de Marius Dragne – fotograf culinar.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
contact@traditiiculinareromanesti.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: