Parjoale moldovenesti

14 Aug

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta ”Parjoale moldovenesti” a fost primita de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. NEAMT (Moldova) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – august 2013.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

9

Ingrediente
500 g carne macra de vita si porc
150 g paine alba
50 g faina sau gris Arpis
2 oua
100 g morcov
50 g ceapa
ulei Arpis pentru prajit
2 catei de usturoi
patrunjel
marar
sare

Mod de preparare
Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat, apoi se toaca tot la masina si ceapa, morcovul, usturoiul, painea, verdeata. Se amesteca totul intr-un castron si se leaga cu ouale batute bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

2

Compozitia se modeleaza in maini, in forma ovala alungita, apoi parjoalele se dau prin faina sau gris Arpis si se prajesc in ulei Arpis incins.

5

8

Sugestia bucatarului
Parjoalele merg de minune cu un cartof taranesc alaturi!

Despre Pensiunea Octogon
O pensiune cocheta cu personal calificat, ce ofera servicii si conditii la standarde europene.
Pensiunea dispune de: sala de conferinte pentru circa 30 de persoane, 6 camere cu 2 paturi single, 4 camere matrimoniale, 1 apartament cu living spatios si dormitor matrimonial, curte cu foisor, gratar, cascada.
Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 si este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Marius Comanescu Photography, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Retetele traditionale din Moldova au fost puse la dispozitia proiectului de: Larisa Elena Buduroes (www.papabun.com), Casa Oprescu, Pensiunea Octogon si Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul http://www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com, precum si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

2 Răspunsuri to “Parjoale moldovenesti”

  1. camelia-moldoveanca 2 August 2015 la 20:29 #

    gris chiar nu am auzit sa se puna in parjoale- asta o stiu sigur. Cantitatea de paine este prea mare-o felie ajunge( inmuiata in lapte), iar pentru sporirea cantitatii se pot adauga doi cartofi rasi si scursi f.b.

    • retetelemarianei 3 August 2015 la 08:13 #

      Buna Camelia. Aceasta reteta de parjoale face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
      Reteta ”Parjoale moldovenesti” a fost primita de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. NEAMT (Moldova) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – august 2013. Deci, este o reteta veche, care probabil astazi nu se mai gateste asa de des.
      Si stii cum este, daca nu facem noi o reteta intr-un anume fel, asta nu inseamna ca nu exista. Daca la o reteta de baza adaugi chiar si un singur ingredient, deja este altceva. Si eu am alta reteta, dar asta nu inseamna ca acestea nu sunt bune. Eu am gustat si mi-au placut foarte tare.
      O zi minunata sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: