Bulz ciobanesc – reteta moldoveneasca

26 Iul

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Bulz ciobanesc” a fost primita de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. NEAMT (Moldova) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – august.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

Pozele sunt de la varianta moderna a bulzului

5 web

Ingrediente
mamaliga facuta din malai Arpis, apa si sare
branza de burduf
kaizer sau costita afumata
ulei Arpis
slaninuta
putina smantana
putin unt

MOD DE PREPARARE (VARIANTA TRADITIONALA)
Se pregateste o mamaliga din malai Arpis, apa si sare. Se lasa sa se raceasca o zi.

Branza de burduf se scoate de la frigider si se sfarama putin. Kaizerul si slaninuta se taie feliute subtiri, iar untul se scoate si se lasa sa se inmoaie.

Mamaliga rece se imparte in 3 parti, pentru 3 portii. Fiecare bucata de mamaliga se modeleaza in mana, se turteste, se face in mijlocul ei un caus, in care se pune branza, o bucatica de unt, kaizerul cu slaninuta, apoi se modeleaza bulzul ca pe o galusca mai mare bine inchisa.

Boturile de mamaliga astfel pregatite se pun pe gratar pana s-a topit branza inauntru si a facut mamaliga crusta pe dinafara. Apoi se servesc calde la cina cu smantana deasupra.

MOD DE PREPARARE (VARIANTA MODERNA)
Se pregateste o mamaliga din malai Arpis, apa si sare.

2 web

8 web

Kaizerul si slaninuta se prajesc in putin unt. Se adauga mamaliga fiebinte, proaspat pregatita si branza de burduf si se amesteca totul.

1 web

6 web

Se toarna intr-o farfurie, se adauga un ou facut ochi (optional) si se rade branza sarata deasupra.

Despre Pensiunea Octogon
O pensiune cocheta cu personal calificat, ce ofera servicii si conditii la standarde europene.
Pensiunea dispune de: sala de conferinte pentru circa 30 de persoane, 6 camere cu 2 paturi single, 4 camere matrimoniale, 1 apartament cu living spatios si dormitor matrimonial, curte cu foisor, gratar, cascada.
Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 si este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Marius Comanescu Photography, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Retetele traditionale din Moldova au fost puse la dispozitia proiectului de: Larisa Elena Buduroes (www.papabun.com), Casa Oprescu, Pensiunea Octogon si Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: