Laboratorul Verde al Reciclării te invită în vacanţa de vară la real,- Hypermarket!

5 iul.

Eco-Rom Ambalaje și real,- Hypermarket invită copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani să descopere, într-un mod inedit, importanța procesului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje în Laboratorul Verde al Reciclării.
Astfel, dinamic și creativ, Laboratorul Verde al Reciclării va ajunge în fiecare sfârşit de săptămână al lunii iulie, între orele 10.00-14-00 şi 17.00-20.00, în parcările real,- Hypermarket din Bucureşti, conform următorului program:
• 06-07 iulie – real,- Vitan
• 13-14 iulie – real,- Pallady
• 20-21 iulie – real,- Berceni
• 27-28 iulie – real,- Cotroceni

Print

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar echipat cu tehnologie de ultimă generație, adaptat preferințelor celor mici. Curioşii care vor trece pragul laboratorului vor avea parte de o mulțime de surprize: o animaţie 3D, un joc de echipă pe tablete PC şi o demonstraţie de colectare separată în zona numită Cubul Magic.
Totodată, părinţii sunt răsplătiţi de real,- Hypermarket cu TVA-ul înapoi direct pe bon dacă achiziţionează, în acest interval de timp, jucării, biciclete, triciclete, role şi skateboard-uri.
Mai mult, cei mici vor putea câştiga numeroase alte premii la concursul – “Eco-Rom Ambalaje şi real,- Hypermarket te invită să te fotografiezi cu Laboratorul Verde al Reciclării” – desfășurat pe paginile de facebook Eco-Rom Ambalaje, Bucătar real,- sau Academia de Rechizite.
Pentru a intra în posesia premiilor, participanții trebuie să devină fani ai uneia dintre cele trei pagini de Facebook înscrise în concurs și să publice o fotografie alături de Laboratul Verde al Reciclării sau de R-ECO în zilele de sâmbătă, duminică şi luni până în ora 14:00. Cine adună cele mai multe „voturi” până luni la ora 17:00 câștigă un premiu eco.

Eco-Rom Ambalaje va oferi 12 premii pe toată perioada concursului, respectiv 3 premii pe săptămână, acestea constând în: 6 kit-uri eco de vară (minge de plajă, brăţară flexibilă şi frisbee) şi 6 sacoşe de colectare separată.
Proiectul naţional Laboratorul Verde al Reciclării a fost lansat în septembrie 2012 și s-a continuat până în iunie 2013. Caravana a ajuns în mai multe oraşe din ţară și a implicat peste 10.000 de elevi de clasa a III-a. Proiectul va continua și pe durata anului școlar 2013/2014.
La nivel european, proiectul inovativ Laboratorul Verde al Reciclării a câştigat Golden Award for Excellence în cadrul competiţiei European CSR Awards, categoria Companii Mici şi Mijlocii. Juriul a apreciat conceptul creativ, impactul pozitiv avut la nivel naţional, cât şi parteneriatul benefic dezvoltat împreună cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Despre Eco-Rom Ambalaje
ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.
Eco-Rom Ambalaje a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca anul 2012 să se încheie cu 2.526 de companii responsabile în portofoliu. Eco-Rom Ambalaje a preluat şi a îndeplinit cu succes, în fiecare an, obligaţiile de valorificare şi reciclare pe care şi le-a asumat pentru membrii săi.
După 9 ani de activitate, Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia, care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.
În 2012, Eco-Rom Ambalaje a îndeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% şi a valorificat 61% (398.463 tone) din cantitatea de deşeuri de ambalaje puse pe piaţă de membrii săi (651.126 tone). Creșteri semnificative în ceea ce privește cantitatea de deșeuri de ambalaje reciclată s-au înregistrat, în principal, la ambalajele de tip PET și aluminiu. Astfel, la finalul anului 2012, au fost reciclate 2,7 miliarde de PET-uri (67.902 tone) și 400 de milioane de doze de aluminiu (5.073 tone). Eco-Rom Ambalaje a încheiat parteneriate cu peste 200 de companii de management al deșeurilor care realizează servicii de colectare, sortare și transport a deșeurilor în scopul reciclării și a extins serviciile de colectare seaprată în 402 localități, cu aproximativ 60% mai multe decât în 2011. Astfel, în prezent, aproximativ 41% din populația României – circa 8,8 milioane de români – au acces la sistemul de colectare separată prin cele 18.590 de pubele colorate puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje.
Datorită rezultatelor obținute și a susținerii permanente a industriei, respectiv a producătorilor de bunuri ambalate, în dezvoltarea și eficientizarea sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național, Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 78% din obligația de reciclare a României pentru deșeurile de ambalaje (conform ANPM 2010).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: