Mancare de castraveti murati – reteta olteneasca

4 Iul

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Mancare de castraveti murati” a fost oferita si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – iunie 2013.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

8 web

Pliant

Ingrediente
1 kg castraveti murati în saramura
1 kg carne (de porc, manzat sau miel)
3 cepe
1 pahar de bulion de rosii ingrosat cu putina faina Arpis
2 linguri ulei Arpis
cimbru uscat
marar verde
piper

Mod de preparare
Se toaca ceapa pestisori si se pune la calit în 2 linguri de ulei Arpis. Cand s-a inmuiat, se adauga carnea taiata cuburi si se lasa pana prinde o crusta. Se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Se taie castravetii bucatele, se spala bine (sa nu fie prea sarati) si se pun în mancare, cu piper si cimbru, dupa gust. Se lasa pana cand se patrunde bine carnea.

6 web

Se toarna bulionul îngrosat cu putina faina Arpis peste carne si castraveti si se mai lasa pe foc înca o jumatate de ora. Opresti focul si presari mararul tocat marunt.

7 web
Despre Casa Oprescu
Deschisa în 2011 din dorinta de a readuce la viata vechile preparate romanesti traditionale si de a crea un concept de reîntoarcere la radacini, Casa Oprescu se mandreste cu una dintre cele mai frumoase locatii.

Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invita la ore de relaxare cu întreaga familie, la pranzuri de afaceri în mijlocul naturii ori în saloanele decorate cu elemente specific traditionale.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 51 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, X-Treme Radio.

Retetele traditionale din Oltenia au fost puse la dispozitia proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii, Pensiunea Casa Cartianu si Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: